Arī, ja kūku cepšana nav tava stiprā puse, simto dzimšanas dienu svin tikai reizi dzīvē. Kāpēc gan nepamēģināt šajos svētkos savus mīļos pārsteigt ar kādu pašgatavotu kārumu? Šokolādes-plūmju kūka ar rudzu miltiem un “Dr. Oetker” rotājumiem būs pa spēkam pat iesācējam, turklāt tā ir arī veselīga!

Kūkas recepte ir samērā vienkārša, taču ir nepieciešams laiks, lai visas garšas ievilktos, tāpēc nebūtu ieteicams to sākt gatavot stundu pirms viesu ierašanās. Kad kūka ir gatava, tā līdz pasniegšanas brīdim jāievieto ledusskapī, un, jo ilgāk tā būs nostāvējusi, jo garšīgāka būs.

Lai viss izdotos nevainojami, īpaša uzmanība jāpievērš plūmēm, kas ir kūkas krēma galvenā sastāvdaļa. Veikalā pirms iegādāšanās tās ieteicams rūpīgi apskatīt  – plūmēm jābūt mīkstām, citādi nebūs iespējams tās vienmērīgi sablendēt un krēms var neizdoties tik vienmērīgs, kā iecerēts.

Un, protams, neaizmirstiet kūku izdekorēt!  “Dr.Oetker” piedāvā plašu pārtikas dekoru klāstu, kas ļaus uzmirdzēt katra konditora talantam – no cukura pērlītēm līdz šokolādes rotājumiem un gardām glazūrām. Ļaujiet vaļu iztēlei!

Sastāvdaļas:

  • 200 g kviešu miltu
  • 80 g rudzu miltu
  • 50 g kakao pulvera
  • ½ tējkarotes sodas
  • ½ tējkarotes cepamā pulvera
  • 100 g tumšās šokolādes, sakapātas
  • 100 g eļļas
  • 2 olas
  • 250 g paniņu
  • 100 g medus
  • 150 g tumšā muskovado cukura

Krēmam:

  • 150 g žāvētu plūmju
  • 200 g mīksta sviesta
  • 200 g pūdercukura
  • 400 g krēmsiera

Dekorēšanai:

  • “Dr. Oetker” dekoratīvās zelta pērlītes
  • Sakapāta tumšā šokolāde

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas, izņemot šokolādi, un samaisa ar putojamo slotiņu. Tad iemaisa šokolādi.
  2. Atsevišķā traukā sajauc mitrās sastāvdaļas – eļļu, olas, paniņas, medu – un samaisa kopā.
  3. Lej mitrās sastāvdaļas pie sausajām un samaisa visu kopā ar putojamo slotiņu. Kad viss gandrīz iemaisījies, iejauc muskovado cukuru un ar karoti vai silikona lāpstiņu visu samaisa kopā.
  4. Gatavo mīklu lej 24–26 cm/dm cepamajā formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek cepties 180ºC temperatūrā 35–40 minūtes.
  5. Krēmam sablendē plūmes viendabīgā, ķepīgā masā.
  6. Bļodā liek sviestu, pūdercukuru un ar mikseri sajauc kopā. Kad ir iegūta krēmīga masa, liek klāt sablendētās plūmes un atkal visu ar mikseri sajauc kopā. Pievieno vēsu krēmsieru un turpina putot.
  7. Atdzisušo biskvītu horizontāli pa vidu griež uz pusēm. Uz pamatnes ziež ⅓ krēma un ar karoti izlīdzina. Liek virsū otru biskvīta kārtu, atlikušo krēmu smērē pa virsu un arī nedaudz pa malām.
  8. Kūku dekorē ar šokolādes gabaliņiem vai skaidiņām un dekoratīvajām zelta pērlītēm.
  9. Kūku pirms pasniegšanas liek ledusskapī.