Gada nogales svētki jau klauvē pie namdurvīm, un laiks sākt domāt par to, ko celsi galdā. Anna Panna uzskata – jo mazāk laika aizņem gatavošana, jo vairāk laika varēsi pavadīt ar sev mīļajiem, tāpēc viņa svinībām izvēlas receptes, kas neprasa daudz pūļu.

Braunijs ir pasaules konditorejas klasika  – kuram gan negaršo šokolāde? Brauniju intensīvā garša un patīkamā tekstūra savaldzinājusi saldummīļus visā pasaulē, un tie lieliski iederēsies uz svētku galda jebkurā mājā.

Lai pagatavotu brauniju, tev vajadzēs tumšo šokolādi, sviestu, olas, miltus, cukuru un odziņai –  pārtikas dekorus no Dr.Oetker. Atliek šokolādes peldē izkausēt šokolādi un sviestu, piejaukt pārējās sastāvdaļas, un mīkla gatava. Kad kūka izcepusies, ieteicams to atstāt uz nakti ledusskapī, lai tā būtu vajadzīgajā tekstūrā.

Kad tas izdarīts, laiks pievienot braunijam mazliet Ziemassvētku brīnuma. Sagriez izcepto masu trijstūrīšos, un, izmantojot “Dr.Oetker” glazūras zīmulīšus un cukura pērlītes, pārvērt tos piemīlīgās eglītēs. Eglīšu vietā var būt arī zvaniņi, sniegpārsliņas, ko vien vēlies – “Dr.Oetker” piedāvā plašu pārtikas dekoru klāstu, kas ļaus uzmirdzēt katra konditora talantam.

Šokolādes braunija sastāvdaļas:

  • 120 g tumšās šokolādes
  • 120 g sviesta
  • 90 g miltu
  • 2 olas
  • 200 g gaišā muskovado cukura
  • šķipsniņa sāls
  • dekorēšanai – “Dr.Oetker” glazūrzīmuļi un cukura pērlītes

Pagatavošana:

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180ºC temperatūrai. Cepamo formu 20×20 cm izmērā izklāj ar cepamo papīru.
  2. Bļodā liek salauztu šokolādi un sviestu, izkausē karsta ūdens tvaikos.
  3. Iemaisa cukuru un olas, iesijā un iemaisa miltus un sāli. Mīklu lej cepamajā formā un izlīdzina.
  4. Brauniju cep krāsnī 25 minūtes. Tas ir gatavs, kad vidū, iedurot ar nazīti, tas liekas vēl mazliet mīksts. Pēc cepšanas atdzesē.
  5. Brauniju sagriež trijstūrīšos un dekorē eglīšu noskaņās, izmantojot “Dr.Oetker” glazūrzīmuļus un cukura pērlītes.

Lai gardi un sirsnīgi svētki!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti