Skaista dāvana, svētku noskaņa un mirklis, kurā palutināt sevi un sev mīļos… Sarkanā velveta kūka ir kā radīta svētkiem – tā ir mīksta un gaisīga, viegli pagatavojama, savukārt sarkanā krāsa padara to svinīgu un piemērotu īpašam gadījumam.

Lai to pagatavotu, nepieciešama vien stunda laika un pavisam ierastas sastāvdaļas, kuras iegādāties varēsi piemājas veikalā – sviests, cukurs, olas, piens, saldais krējums, krēmsiers, milti, piens un pūdercukurs.

Sarkanā velveta samtainās tekstūras noslēpums ir baltvīna etiķis, kuru pievieno mīklai,  savukārt kūkas skaisto sarkano krāsu iegūst, izmantojot Dr. Oetker pārtikas krāsvielu un kakao pulveri. Rotāta ar pašas pagatavotu krēmu un Dr. Oetker zelta pērlītēm sarkanā velveta kūka lieliski rotās valsts svētku galdu.

Protams, zelta pērlīšu vietā kūku katrs var dekorēt, ar ko vien vēlas. Dr. Oetker piedāvā plašu pārtikas dekoru klāstu, kas ļaus uzmirdzēt katra konditora talantam – no cukura pērlītēm līdz šokolādes rotājumiem un gardām glazūrām – ļaujiet vaļu savai fantāzijai un padariet savus svētkus neaizmirstamus!

Red Velvet sastāvdaļas:

  • 120 g sviesta istabas temperatūrā
  • 350 g cukura
  • 2 olas
  • 300 g piena
  • 270 g kviešu miltu
  • 3 tējkarotes Dr. Oetker cepamā pulvera
  • 8 g baltvīna etiķa
  • 10 g kakao pulvera

Krēmam:

  • 400 g ”Rasas” krēmsiera no ledusskapja
  • 120 g saldā krējuma
  • 80 g pūdercukura
  • 20 g (2 iepakojumi) Dr. Oetker pārtikas sarkanās krāsvielas

Dekorēšanai:

  • Dr. Oetker dekoratīvās zelta pērlītes

Pagatavošana:

  1. Bļodā liek sviestu, pievieno cukuru un ar mikseri samaisa kopā. Kad viss sajaucies, pievieno olas un turpina putot.
  2. Citā bļodā pienam pievieno sarkano krāsvielu un samaisa ar karoti. Lai kūkas krāsa un tekstūra būtu kā velvetam, pienam pievieno etiķi, samaisa un atstāj uz pāris minūtēm.
  3. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, kakao un cepamo pulveri un samaisa kopā.
  4. Kad piens ir sadalījies sūkalās, to var sākt izmantot. Pakāpeniski visu maisa kopā. Sajauc ⅓ piena ar sviesta masu, ber klāt ⅓ miltu un tad atkal pienu un atkal miltus. Visu samaisa.
  5. Iegūto mīklu lej 24–26 cm/dm formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek cepties krāsnī 180ºC temperatūrā 30–40 minūtes.
  6. Krēmam bļodā sajauc krēmsieru ar pūdercukuru un saputo ar mikseri. Beigās pievieno saldo krējumu un arī saputo, uzmanoties, lai nepārputotu. Puto tikai tik ilgi, līdz krēms ieguvis formu un stingri turas.
  7. Biskvītu horizontāli griež uz pusēm. Nogriež no pamatnes viduča nedaudz biskvīta, ko pēc tam izmantos kūkas dekorēšanā. Uz kūkas pamatnes liek ½ krēma un izlīdzina to. Liek virsū otru kārtu un pa virsu uzklāj atlikušo krēmu.
  8. Dekorē ar biskvīta drupačām un Dr. Oetker dekoratīvajām zelta pērlītēm.

Lai skaisti svētki un svinīgs svētku galds!