Ja gaidāmi ciemiņi vai kādas svinības, sāļā tarte, tautā arī saukta par pīrāgu, ir labs risinājums, kas ne tikai izskatīsies apetelīgi skaisti, bet būs arī gana sātīgs piedāvājums viesiem. No vienas standarta izmēra veidnes pietiks pat astoņiem ēdājiem.

Rudenī šī recepte būs īpaši noderīga, jo ir vēl viens veids, kur izmantot salasītās bekas un gailenes. Taču tikpat gards šis ēdiens būs ar šampinjoniem, kas veikalos pieejami visās sezonās.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Tarte labi garšos ar vienkāršiem lapu salātiem, kas pagatavoti ar olīveļļas mērci.

Tartes pamatnes sagatavošanas noslēpums! Kā norāda ”Gatavo 3” meistare Linda, tad tartes mīklas pamatnes sagatavošanā jāņem vērā dažas būtiskas lietas. Pirmkārt, pamatni, kas jau izlikta ietaukotā veidnē, pirms cepšanas vēlams 30 minūtes paturēt aukstumā, piemēram, ledusskapī. Taču svarīgākais – mīklā sabakstīt caurumiņus, lai cepšanas laikā tā neuzbriestu. Tartes pamatni var veidot gan no smilšu, gan kārtainās mīklas.

Sastāvdaļas pamatnei:

  • 200 g miltu
  • 100 g sviesta
  • 100 g cietā siera
  • 1 ola

Sastāvdaļas pildījumam:

  • 300 g ķirbja
  • 200 g sēņu
  • 4 olas
  • 100 ml saldā krējuma
  • 100 g cietā siera

”Latplanta” garšvielas:

Pagatavošana:

  1. Ķirbim nogriež mizu, sagriež mazos (ap 1 cm lielos) kubiņos un cep cepeškrāsnī uz pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru, aptuveni 10 minūtes 180 grādos.
  2. Pagatavo mīklu. Miltus sajauc ar rīvētu cieto sieru un rīvētu, aukstu sviestu. Mīca ar rokām, līdz izveidojusies drupana, rīvmaizei līdzīga masa. Pievieno vienu olu un iemīca masā, līdz tā kļūst elastīga.
  3. Gatavu mīklu izrullē, tad liek ietaukotā tartes veidnē, sadursta ar dakšiņu un ar visu tartes veidni liek aukstumā uz 30 minūtēm atpūsties.
  4. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem un tartes pamatni liek cepties 10 minūtes.
  5. Tikmēr sēnes sagriež plānās šķēlītēs un sajauc kopā ar ķirbi un garšvielām.
  6. Atsevišķā bļodiņā sakuļ olas, pievieno saldo krējumu un rīvētu cieto sieru vai kubiņos sagrieztu kausēto sieru.
  7. Izceptai pamatnei pāri kārto dārzeņus un visam pārlej šķidro masu.
  8. Cep 25 – 30 minūtes 180 grādos.
  9. Pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē. Labi garšos ar zaļiem lapu salātiem.