Teju droši var teikt, ka beidzot pavasaris 2018 ir iestājies, un ir laiks doties pirmajos piknikos. Lai nelielais izbrauciens būtu nevainojams, Uģis no “Gatavo 3” nāk talkā ar recepti vieglai un gardai maltītei pie dabas krūts.

Pagatavosim bageti ar mīksti vārītu olu, kūpinātu asari, tomātiem un paštaisītu diļļu majonēzi!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Ja iepriekš neesi mājās gatavojis majonēzi, nebaidies pamēģināt šo Uģa piedāvāto variantu, jo tās pagatavošana tiešām nav sarežģīta, turklāt, kas zina, varbūt turpmāk majonēze mājās vienmēr būs pašu gatavota.

Sastāvdaļas:

  • 1 bagete
  • 5 olas
  • 150 g kūpināta jūras asara
  • 1 dzeltenais tomāts
  • 1 sarkanais tomāts
  • 40 g diļļu
  • 20 g Dižonas sinepju
  • 50 ml etiķa
  • 50 g baltā cukura
  • 250 ml augu eļļas
  • 5 krustnagliņas
  • 5 ķiploka daiviņas
  • zaļumi

Pagatavošana:

  1. Notīra no kātiem dilles un nomizo ķiploku. Pa to laiku verdošā ūdenī liek blanšēties 2 olas majonēzei uz 1 minūti.
  2. Traukā liek dilles, sinepes, ķiplokus, etiķi, olas un cukuru un ar rokas blenderi sablendē majonēzes pamatu.
  3. Majonēzei pamazām lej klāt augu eļļu un turpina blendēt līdz viendabīgai konsistencei.
  4. Pārējās olas novāra mīksti vārītas 6-7 minūtes, tad liek aukstā ūdenī.
  5. Notīra asari no asakām, sagriež šķēlēs tomātus, samaļ piestā krustnagliņas.
  6. Pārgriež bageti un kārto virsū zaļumus, pēc tam majonēzi un tomātus.
  7. Liek virsū asari, pārkaisa ar krustnagliņām. Pāri liek vēl majonēzi, mīksti vārītās olas un ēd!