Ja tuvojas svētki un vēlies cienasta galdā likt ko izsmalcinātu un gardu, taču tajā pat laikā viegli pagatavojamu, šī recepte ir tieši tev. ”Gatavo 3” garšu meistars Uģis Veits piedāvā pagatavot rostbifu ar spinātiem ķiploku mērcē un kompota ķiršiem.

Šajā receptē ierastajai metodei, kas paredz, ka gaļa sākotnēji tiek apcepta uz pannas un tad tiek likta cepeškrāsnī, liksim pretī citu rostbifa pagatavošanas veidu. Uģis iesaka darīt visu otrādi – proti, sākotnēji gaļu uz 25 līdz 30 minūtēm likt cepeškrāsnī 90 grādos un tad to apcept pannā. Tas tiek darīts ļoti vienkārša iemesla dēļ, – lai ēdienam piešķirtu īpašu garšu.

Cepot gaļu uz pannas tai pēc izvēles var pievienot arī sviestu.

Kā izvēlēties gaļu, lai pēcāk nebūtu vilšanās?

Daži ieteikumi gaļas izvēlei. Pirmkārt, viens no galvenajiem un vienkāršākajiem paņēmieniem ir krāsa – liellopa gaļai ir jābūt izteikti sarkanai. Otrkārt, gaļas virsmai jābūt sausai un bez izteiktiem citas krāsas pigmentiem. Ir grūti paskaidrot, kā gaļai jāsmaržo, taču viens ieteikums šeit ir – smaržai jābūt patīkamai, tādai, lai ir vēlme no tās kaut ko pagatavot.

Ja ir iespēja, vislabāk atrast sev uzticamu miesnieku, kurš jūs pamācīs labas gaļas izvēlē un, visticamāk, to arī piedāvās iegādāties.

Sastāvdaļas:

  • 500 g liellopa langeta, filejas vai cita mīkstuma gabala
  • 200 g spinātu
  • 1 sīpols
  • 6 daiviņas ķiploku
  • 150 ml saldā krējuma
  • šķipsniņa malta muskatrieksta
  • 150 g ķiršu kompota

Pagatavošana:

  1. Liek liellopa gaļu līdz 90ºC temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsni un cep 20 līdz 25 minūtes.
  2. Pa to laiku nomizo, sagriež un sacep sīpolu ar ķiplokiem. Kad sīpoli izsautējušies, pievieno saldo krējumu un sablendē.
  3. Ņem gaļu ārā no krāsns, pārkaisa ar melnajiem pipariem un sāli un apcep pannā ar sviestu.
  4. Krējuma mērcei pievieno spinātus un izsilda. Spinātiem pievieno maltu muskatriekstu un sāli.
  5. Gaļu sagriež un servē ar spinātiem, pārber ar kompota ķiršiem.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti