Pavasarīgs ēdiens! Grilētu sparģeļu un garneļu salāti ar svaigu gurķi un rabarberiem

Pievienot komentāru

Kad aiz loga laikapstākļi lutina, tad uzturēties iekštelpās vēlamies pēc iespējas mazāku laiku, nemaz nerunājot par ēst gatavošanu. Lūk, Uģis Veits no ”Gatavo 3” lieliskās komandas prezentē gardu salātu recepti – grilētu sparģeļu un garneļu salāti ar svaigu gurķi, rabarberiem un čili, garšaugu salsa mērci.

Par sparģeļu grilēšanu – ja to vēlaties darīt mājas apstākļos, tad pannai nevajadzētu pievienot nekādas taukvielas. Savukārt pēc tam, kad sparģeļu grilēšana pabeigta, pannu var nemazgāt, bet gan uzreiz tajā likt iekšā sviestu, lai tas ”izvelk” pannā vēl saglabājušos sparģeļu aromātu.

Par garšu sabalansēšanu – tā kā viena no salātu sastāvdaļām ir rabarberi, tad nepieciešams salātiem pievienot arī brūno cukuru, lai izbalansētu skābumu. Pievienojam cukuru salātiem pirms sviestā ceptajām garnelēm, jo tieši tās būs tās, kas izkausēs cukuru, izveidojot mērcīti.

Sastāvdaļas:

150 g sparģeļu
120 g nevārītu garneļu
30 g kinzas
20 g pētersīļu
100 g rabarberu
1 čili pipars
1 sarkanais sīpols
200 g svaigu gurķu
3 ēdamkarotes sviesta
20 g brūnā cukura
50 ml olīveļļas
Sāls

Pagatavošana:

1. Uzvāra sālsūdeni un noblanšē sparģeļus aptuveni 1 minūti, pēc tam liek ledus ūdenī.
2. Notīra garneles.
3. No kātiem notīra pētersīļus un sakapā. Kinzu sakapā ar visiem kātiem.
4. Sagriež gurķus.
5. Sagriež sīpolu, rabarberus un čili.
6. Sakarsētā pannā bez eļļas nogrilē sparģeļus, pēc tam pievieno sviestu un ātri apcep garneles, pievienojot sāli un nedaudz čili.
7. Bļodā sajauc gurķus, grilētos sparģeļus un pāri ber brūno cukuru.
8. Pievieno ceptās garneles, sīpolu, čili, rabarberu, zaļumus un olīveļļu.
9. Ar rokām visu apmaisa un pasniedz.