Kā apgalvo un arī pierāda Uģis no “Gatavo 3” komandas, šis ēdiens ir viegli un ātri pagatavojams gan pusdienās, gan vakariņās un, jā, arī brokastīs, ja vēlies. Viss, kas Tev nepieciešams, ir vārīti kartupeļi, olīvas, vistu spārniņi un atbilstošas garšvielas, kas nopērkamas teju jebkurā veikalā.

Šis ēdiens ir laba ideja arī svētkos. Turklāt garšas būs neparastas, jo ne katru dienu vienā pannā liekam kopā olīvas un kartupeļus. Garšvielu buķete ir krāšņa un ēdienu padara ļoti aromātisku.

Šī recepte ir ideāla, ja iepriekšējā dienā gadījies savārīt par daudz kartupeļu un nākamajā dienā nezini, ko īsti ar tiem iesākt.

Sastāvdaļas:

  • 5 vistu spārniņi
  • 500 g vārītu kartupeļu
  • 200 g zaļo olīvu
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • sula no ½ citrona
  • divas ēdamkarotes medus

“Latplanta” garšvielas:

Vai zināji? Pētersīļi un to sula ir ļoti veselīga. Par pētersīļu dziednieciskajām īpašībām ir rakstījuši Seno Austrumu ārsti. Jau senos laikos cilvēki bija pamanījuši, ka pētersīļi atjauno spēkus un neitralizē dažādas organismā uzkrājušās indes.

Uzturā regulāri lietojot pētersīļus, jūtami samazinās cukura līmenis asinīs, tāpēc tie ieteicami cukura diabēta slimnieku pārtikā. Šajā augā ir daudz ēterisko eļļu, olbaltumvielas, ievērojams daudzums C vitamīna un citas vērtīgas vielas.

 

Pagatavošana:

  1. Sakarsētā pannā apcep vistu spārniņus, līdz tie zeltaini brūni.
  2. Pievieno sagrieztus kartupeļus un olīvas. Cep, apmaisot kādas 5 minūtes.
  3. Pievieno visas garšvielas, citronu sulu un sāli. Pārlej ar medu, liek virsū pannas vāku un sautē uz vidējas uguns 10-15 min.

Lai labi garšo!