Citādas “piparkūkas” – cukurcepumi ar īpašu glazūru Piedāva Dr.Oetker

Tuvojoties Ziemassvētkiem, sāk kāroties dažādus iecienītus svētku našķus, par kuriem citos gadalaikos pat neiedomājamies. Taču, ticēsi vai nē, ir cilvēki, kuriem piparkūkas ne īpaši iet pie sirds, tomēr svētku noskaņu gribas noķert tāpat. Šī būs lieliska alternatīva klasiskajām piparkūkām, ko nebūs kauns celt galdā arī pašā svētku vakarā!

Cepumu izcepšana neprasīs vairāk laika kā piparkūkas, turklāt mīklu var pagatavot katrs pats, tādējādi būdams pilnīgi pārliecināts par cepumu sastāvdaļām – tev būs vajadzīgs sviests, cukurs, ola, milti, ingvers, cukurs, muskatrieksti un “Dr.Oetker” glazūras noformējumam.

Kad cepumi gatavi un atdzisuši, laiks to izrotāšanai. Tam lieliski noderēs “Dr.Oetker” glazūra – izvēlies kādu no uzgaļiem un ļauj vaļu savam talantam!

Cukurcepumu sastāvdaļas:

  • 220 g sviesta istabas temperatūrā
  • 200 g cukura
  • 1 ola
  • 375 g miltu
  • šķipsna sāls
  • ⅓ tējkarotes malta ingvera
  • 10 g kanēļa cukura
  • šķipsna muskatrieksta
  • “Dr.Oetker” glazūras dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Lielā bļodā 4–5 minūtes puto sviestu kopā ar cukuru ingveru, muskatriekstu, līdz izveidojusies krēmīga masa. Pievieno olu un turpina putot. Iesijā miltus un sāli, samīca mīklu ar rokām, līdz izveidojas viendabīga bumba.
  2. Mīklu ietin pārtikas plēvē un saplacina. Liek ledusskapī uz 2 stundām vai, ja iespējams, uz nakti.
  3. Pēc nostāvēšanās mīklu izrullē 3 mm biezu un izspiež vēlamās formas cepumus. Cepumus liek uz paplātes, kas noklāta ar cepamo papīru, un vēlreiz ledusskapī 30 minūtes atdzesēties.
  4. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180ºC temperatūrai. Cepumus cep krāsnī 12–14 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē un dekorē ar “Dr.Oetker” glazūru.