Ziemassvētki vairs nav aiz kalniem, un idejas deviņiem svētku ēdieniem ir aktuālas jau šobrīd. Šis pēc ”Gatavo 3” Lindas receptes pagatavotais tītara cepetis ar mandarīnu marinādi būs lielisks un oriģināls svētku galda papildinājums.

Ideāls papildinājums šim Ziemassvētku cepetim būs saldo kartupeļu un burkānu biezenis. Saldais kartupelis un burkāni ir ļoti laba kombinācija, jo abi dārzeņi sader gan pēc garšas, gan krāsas.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Garšīgs triks vēl gardākam biezenim – pievienojiet biezenim brūninātu sviestu. Lai to pagatavotu, šoreiz nepieciešami aptuveni 50 grami sviesta, ko liekam katliņā un lēni karsējam. Ļaujam sviestam nesteidzīgi izkarsēties un karamelizēties, kļūstot brūnākam.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg tītara filejas
  • 12 mandarīni
  • buntīte svaiga rozmarīna
  • 50 g sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 6 ķiploku daiviņas
  • 3 ēdamkarotes medus vai brūnā cukura
  • buntīte salvijas
  • 50 g sviests
  • ½ čili pipara
  • 4 burkāni
  • 2 saldie kartupeļi
  • 1 granātābols

Pagatavošana:

  1. Pagatavo gaļas marinādi, kopā sajaucot mandarīnu sulu, olīveļļu un sojas mērci, kā arī pievienojot medu vai brūno cukuru.
  2. Tītara fileju liek karstumizturīgā traukā un apkārt kārto izspiestos mandarīnus, zem tītara filejas liek pāris zariņus rozmarīna un salvijas. Visu pārlej ar marinādi un pāri liek vēl rozmarīnu un salviju. Tītaru marinē vienu nakti vai, ja nav tik daudz laika, – vismaz divas stundas. Pēc tam liek cepties 185 grādus karstā krāsnī aptuveni vienu stundu.
  3. Pagatavo saldo kartupeļu un burkānu biezeni. Burkānus un saldos kartupeļus nomizo un sagriež aptuveni 2 cm lielos kubos. Vāra karstā sālsūdenī, līdz mīksti, aptuveni 15 minūtes.
  4. Tikmēr pagatavo brūnināto sviestu. Katliņā uz nelielas uguns karsē sviestu, līdz izveidojas baltas putas, ar karoti tās nokāš un sviestu karsē līdz brīdim, kamēr tas kļūst brūns un ar karamelei līdzīgu smaržu.
  5. Kad dārzeņi izvārījušies mīksti, tos sablenderē viendabīgā masā, pievieno smalki sakapātu ½ čili piparu un brūnināto sviestu, kārtīgi samaisa.
  6. Cepeti izņem no krāsns, sagriež šķēlēs un pasniedz ar biezeni, pāri pārkaisot granātābola sēkliņas.