Ja vēlies sēnes un makaronus, taču tajā pat laikā kaut ko netradicionālu, tad šī recepte ir domāta tev. Šī recepte pastai ar sēnēm, ciedru riekstiem, pupiņām un pesto ir gana vienkārša, un rezultāts būs iespaidīgs ne tikai garšas buķetes ziņā, bet arī ēdiena izskatā.

Linda no ”Gatavo 3” komandas šoreiz pagatavošanā izmanto šampinjonus un šitaki sēnes, taču, ja uztrāpi uz šo recepti sēņu laikā, ļoti labi derēs arī mūsu pašu gailenes. Jāņem gan vērā, ka garšas nianses mainīsies, jo, piemēram, šitaki sēnēm ir samērā izteikta riekstu garša, kāda nav gailenēm.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Tāpat variet izvēlēties pupiņas, ko izmantot šajā ēdienā. Video receptē tiek izmantotas ”Edamame” pupiņas, kuras iemīļojusi Linda, taču tikpat labi variet izmantot cūku pupas, ja gatavojiet šo ēdienu cūku pupu sezonā.

Ciedru riekstus, kas tiek izmantoti šajā receptē, iesakām nedaudz apcept pirms lietošanas, lai no tiem izdalās dabīgās eļļas. Noteikti nevajag riekstus sadedzināt.

Sastāvdaļas:

  • 350 g ”Farfalle” makaronu
  • 70 g ciedru riekstu
  • paliela buntīte bazilika
  • buntīte pētersīļu
  • 100 g šampinjonu
  • 100 g šitaki sēņu
  • 30 ml trifeļu eļļas
  • 2 ēdamkarotes sezama eļļas
  • 150 g cietā siera
  • 150 g ”Edamame” pupiņu vai cūku pupu
  • 4 zariņi timiāna

Pagatavošana:

  1. Makaronus novāra sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  2. Uz pannas uzkarsētā sezama eļļā apcep šķēlītēs sagrieztas sēnes un pāris zariņu timiāna. Pēc garšas pievieno sāli.
  3. Uz sausas pannas viegli apgrauzdē ciedru riekstus un atliek malā.
  4. Pupas novāra, līdz kamēr ir mīkstas.
  5. Pagatavo bazilika mērci, sablendējot kopā baziliku, eļļu un nelielu sauju ciedru riekstu.
  6. Makaronus sacilā kopā ar mērci, pupām un sēnēm, pārber ar ciedru riekstiem un pievieno sarīvētu cieto sieru, pārrīvē pāri nedaudz citrona miziņas.