Pastāv priekšstats, ka cepeti pagatavot ir sarežģīti. Ar šo recepti Linda no ”Gatavo 3” pierādīs, ka tas ir vieglāk par vieglu, un cepetis kļūs par ēdienu, ko turpmāk liksi galdā, kad gaidāms bariņš viesu un nav laika ilgi stāvēt pie plīts.

Pirmā labā ziņa ir tā, ka patiesībā cepetis cepeškrāsnī gatavojas pats. Viss, kas tev jādara, – jāatlicina laiks gaļu garšīgi iemarinēt un garšām savilkties.

Otrā labā ziņa – Linda arī atšķetinās noslēpumu aiz vārdiem ”gaļu garšīgi iemarinēt un garšām savilkties”. Šeit talkā nāks mūsu pašu vietējais garšvielu ražotājs “Latplanta”.

Turklāt, ja lasi šo recepti vasaras beigās vai aiz loga jau rudens, tad apsveicam – tev ir iespēja cepeša pagatavošanā izmantot veltes, kas ir tavā piemājas dārziņā vai netālajā tirdziņā.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg cūkgaļas karbonādes
  • 2 ēdamkarotes šķidra medus
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 tējkarote sāls
  • Rozmarīna zariņi
  • Čili pipars
  • 4 ķiploku daiviņas

“Latplanta” garšvielas:

Dažādi dārzeņi piedevām:

  • 1 liels ābols
  • 300 g ķirbja
  • 2 burkāni
  • 6 kartupeļi

Pagatavošana:

1. Visas sausās garšvielas saberž piestā viendabīgā pulverī. Pievieno un saberž arī ķiploku un čili piparu bez sēkliņām.

2. Gaļu apsmērē ar pagatavoto garšvielu maisījumu, aplej ar medu un eļļu un kārtīgi iemasē, lai garšas sajaucas. Liek marinēties ledusskapī vismaz uz 2 stundām.

3. Dārzeņus sagatavo palielos, vienāda lieluma gabalos. Burkānus nomizo un sagriež 4 daļās, ābolus nomizo un sagriež daivās, kartupeļus nomizo un sagriež 4 daļās, ķirbi sagriež kubiņos.

4. Gaļu liek cepamtraukā, apkārt kārtojot sagrieztos dārzeņus. Pa virsu saplūkā svaigus rozmarīna zariņus.

5. Liek cepties cepeškrāsnī (185°C) aptuveni 1 stundu. Ik pa laikam gaļu aplaista ar sulu, kas veidosies cepamtrauka dibenā.

Lai labi garšo!