Latvieši izsenis bijuši lieli dažādu ievārījumu un marmelādes gatavotāji, un arī šī recepte citronu marmelādei ir tuvs radinieks mūsu tradicionālajām ”zaptēm”, taču ir jāzina vairāki knifiņi, lai citronu marmelāde izdotos. Par laimi mums, Anna Panna no ”Gatavo 3” šos knifiņus zina.

Ļoti svarīgi ņemt vērā šos divus ieteikumus!

Pirmkārt, citroni ir jānoskalo verdošā ūdenī. Tas nepieciešams, lai no tiem nomazgātu nost visas vielas, kas uz tiem uzklātas, lai šie augļi izturētu ceļojumu pie mums.

Otrkārt, pēc tam, kad norīvēta marmelādes pagatavošanai nepieciešamā miziņa, citroni ļoti rūpīgi jānotīra no atlikušās mizas un jānoņem viss mizu baltumiņš, jo tas ir ļoti rūgts un netiek izmantots.

Sastāvdaļas:

  • 6 lieli citroni
  • 50 g medus
  • šķipsna sāls
  • 200 g ūdens
  • 300 g marmelādes cukura

Pagatavošana:

  1. Citronus rūpīgi noskalo verdošā ūdenī. Citronu miziņas virskārtu norīvē uz rupjās rīves. Balto mizas daļu nogriež vai nomizo (to neizmanto), citronu mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos.
  2. Citronu miziņas un mīkstumu liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un medu un pavāra 30 minūtes uz mazas uguns. Pievieno cukuru, pavāra vēl 10 minūtes.
  3. Gatavo citronu marmelādi pilda burciņās un aizvāko.