Šie kāpostu un krabju salāti ar vārītiem kartupeļiem, brūkleņu majonēzi un vārītu olu būs lielisks ēdiens gan ikdienā, gan svētkos, turklāt to pagatavošana nav sarežģīta un neprasīs daudz laika.

Daži ieteikumi, lai salāti izdotos pavisam labi

Viena no svarīgākajām lietām šajā ēdienā ir brūkleņu majonēze, kas lielā mērā arī noteiks visa ēdiena garšu. Lai pielāgotu majonēzes garšu savai gaumei, variet paeksperimentēt ar brūkleņu daudzumu tajā. Proti, ja prasās maigāku garšu, brūklenes jāliek mazāk, bet, ja ir vēlme pēc kā skābāka, jāpievieno vairāk šo ogu.

Jāņem gan vērā, ka, liekot vairāk brūkleņu, majonēzes konsistence kļūs biezāka, tas var pēcāk apgrūtināt pārējo salātu sastāvdaļu iejaukšanu.

Sastāvdaļas:

  • 1 svaiga kāpostgalviņa
  • 3 vārīti kartupeļi
  • 100 g svaigu brūkleņu
  • 20 g Dižonas sinepju
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 300 ml augu eļļas
  • 5 lauku olas
  • 1 paciņa krabju nūjiņu ”Snow Crab”
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 50 g brūnā cukura

Pagatavošana:

  1. Liek vārīties olas verdošā ūdenī uz 5–6 minūtēm, atdzesē un nomizo.
  2. Pagatavo brūkleņu majonēzi: notīra ķiploku, liek blenderī brūklenes, brūno cukuru, sāli, sinepes, mizoto ķiploku un blendē, lēnām pievienojot augu eļļu.
  3. Bļodā liek sasmalcinātu kāpostu, sagrieztus kartupeļus un krabju nūjiņas. Pārlej ar brūkleņu majonēzi.
  4. Salātus samaisa un servē, dekorējot ar olām, kas pārgrieztas uz pusēm, un pārkaisot ar kapātiem pētersīļiem.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti