Ja tev šķiet, ka ķiršu kompotu ir vieglāk iegādāties nekā pagatavot, tad tev ir tikai daļēja taisnība. Ķiršu kompota pagatavošana, pēc Annas Pannas receptes, ir gaužām vienkārša. Ja visas sastāvdaļas jau mājās ir, tad pagatavot kompotu, visticamāk, būs vieglāk un ātrāk nekā doties uz veikalu tam pakaļ.

Daži lietas, ko ņemt vērā

Atceries sterilizēt burciņas, kurās pildīsi kompotu, lai nevēlamās baktērijas nesabojā tavu kompotu.

Anna Panna savā receptē iesaka izmantot vienkāršu balto cukuru, nevis specializētos ievārījuma cukurus vai kādu citu cukura veidu.

Ievārījumu uzglabā vēsā vietā, vislabāk ledusskapī. Ja izmantosi ledusskapi, tad pirms likšanas ledusskapī atdzesē burciņas.

Sastāvdaļa:

  • 500 g ķiršu
  • 160 g cukura
  • 4 ēdamkarotes ūdens
  • 3 ēdamkarotes balzametiķa
  • 1 vaniļas pāksts

Pagatavošana:

  1. Katliņā ber cukuru un pievieno ūdeni. Silda uz vidēji lielas uguns un maisa, līdz cukurs izkusis.
  2. Pievieno ķiršus, sēkliņas no vaniļas pāksts, arī pašu pāksti un balzametiķi. Vāra 10–15 minūtes, līdz ķirši kļuvuši mīksti.
  3. Pēc vārīšanas lej sterilizētās burciņās un ļauj kompotam atdzist. Pēc tam aizvāko.
  4. Pasniedz kopā ar šokolādes desertiem, kā piedevu siera kūkai vai citiem saldajiem.