Ātri, garšīgi un pa spēkam jebkurai saimniecei – tādi ir mūsdienās tik populārie ”kapkeiki”. Ne velti tie izcīnījuši savu vietu jebkuros godos – kāpēc gan lai tie negozētos arī uz valsts simtgades svētku galda? Jo īpaši, ja tie papildināti ar mūsu lepnumu ”Rīgas Melno balzamu” un rotāti ar ”Dr.Oetker” izsmalcinātajiem pārtikas gatavajiem cukura dekoriem.

Kafijas un melnā balzama “kapkeiku” pagatavošana ir ērta un viegla. Vajadzēs vien miltus, sviestu, cukuru, pienu, īpašai garšai – ”Rīgas Melno balzamu” –, kā arī pāris sastāvdaļu kafijas krēmam. Ja mājās nav papīra formiņu kēksiņu pagatavošanai, neizmirsti iegādāties arī tās.

Kūciņu cepšanai nepieciešamas vien 20 minūtes krāsnī, vēl nedaudz laika aizņems mīklas sagatavošana un iepildīšana formiņās, kā arī krēma pagatavošana un kēksiņu dekorēšana. Ideāli piemērota recepte, ja par saldo galdu gadījies atcerēties vien stundu pirms viesu ierašanās!

Lai gatavie kēksiņi izdotos īpaši piemīlīgi, krēmu uz tiem vēlams pildīt caur zvaigznīšu formas uzgali, neaizmirstot arī par to izdekorēšanu. ”Dr.Oetker” piedāvā plašu pārtikas dekoru klāstu, kas ļaus uzmirdzēt katra konditora talantam – kēksiņiem īpaši labi piestāvēs šokolādes skaidiņas, taču šeit katra saimniece var likt lietā savu iztēli un padarīt “kapkeikus” unikālus.

Kafijas balzama “kapkeiku” (12 gab.) sastāvdaļas:

  • 60 g sviesta istabas temperatūrā
  • 120 g brūnā cukura
  • 120 g piena
  • 50 g ”Rīgas Melnā balzama”
  • 1 ola
  • 150 g kviešu miltu
  • 1,5 tējkarotes ”Dr.Oetker” cepamā pulvera

Krēmam:

  • 100 g sviesta istabas temperatūrā
  • 100 g pūdercukura
  • 200 g ”Rasas” krēmsiera no ledusskapja
  • 1 ēdamkarote šķīstošās melnās kafijas

Dekorēšanai:

  • ”Dr.Oetker” dekoratīvās šokolādes skaidiņas

Pagatavošana:

  1. Bļodā liek sviestu, pievieno cukuru un ar mikseri samaisa kopā. Liek klāt olu un atkal samaisa. Citā trauciņā pienu sajauc kopā ar balzamu.
  2. Atsevišķā traukā sajauc miltus un ”Dr.Oetker” cepamo pulveri. Pamīšus mīklai pievieno gan miltus, gan pienu, katrā pievienošanas reizē visu sajaucot ar mikseri. Kad visas sastāvdaļas samaisījušās, vairs nevajag kult un mīkla ir gatava.
  3. Formiņās liek “kapkeiku” papīriņus, un, izmantojot 2 karotes, pilda tos ar mīklu. Liek krāsnī 180°C temperatūrā uz 20–22 minūtēm.
  4. Gatavojot krēmu, ēdamkarotei šķīstošās kafijas piejauc 2 tējkarotes ūdens, lai kafija sāktu šķīst.
  5. Bļodā liek sviestu, pūdercukuru un ar mikseri sajauc kopā. Kad kafija ir izšķīdusi un izveidojusies pasta, to pievieno pie sviesta masas un atkal samaisa ar mikseri. Kad viss sajaucies, pievieno krēmsieru un atkal visu samiksē.
  6. Gatavo krēmu pilda konditorejas maisiņā un, izmantojot dekoratīvo uzgali pēc izvēles, spiež uz “kapkeikiem”. Dekorē ar ”Dr.Oetker” dekoratīvajām šokolādes skaidiņām.

Lai skaisti svētki un svinīgs svētku galds!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti