Komentāri
“Gatavo 3” Anna Panna prezentēs savu otro saldumu grāmatu
Foto: Elīna Upmane

TV3 kulinārijas šova ”Gatavo 3” vadītāja, žurnāla ”Pie Galda!” recepšu autore un daudziem zināma kā gardāko eklēru un kūku meistare, Anna Panna izdod otro saldumu grāmatu –  ”Šokolāde”.  Grāmatas prezentācija jau šodien, 8. augustā, plkst. 19.00 konceptveikalā “Bold”, Baznīcas ielā 18a.

Annas Pannas otrās grāmatas izdošana ir likumsakarīga: ”Pirms trīs gadiem izdotā grāmata par kūkām bija mans pirmais lielais pieturas punkts un reizē arī atskaites punkts manam darbam. Taču pa šo laiku pieredze un zināšanas ir tikai paplašinājušās, un esmu priecīga, ka tajās varu dalīties ar citiem,’’ stāsta Anna.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Grāmatas tēma – šokolāde – caurvij katru no 60 receptēm. ”Šokolāde ir viena no populārākajām sastāvdaļām dažādu saldumu gatavošanā. Es vēlos parādīt un iemācīt, cik daudz un interesantos veidos var pagatavot šokolādes saldumus – kūkas, desertus, saldas uzkodas un pat dzērienus,’’ skaidro autore. Grāmata būs lielisks palīgs gan tiem, kas gatavojas spert pirmos soļus kulinārijas pasaulē, kā arī pieredzējušiem saldumu gatavotājiem.

Foto: Anna Panna šovā “Gatavo 3”

Grāmatā apkopotas 60 receptes sešās nodaļās: stāsts par šokolādi, konfektes, ātrie un vieglie saldumi, deserti, vieglās kūkas un grūtās jeb ilgās kūkas.

Grāmatas tapšanā piedalījusies fotogrāfe Elīna Upmane, stiliste Baiba Prindule- Rence un dizainere Mētra Putāne.

Uz prezentācijas pasākumu aicināts ikviens interesents. Grāmatu iegādāties ar Annas autogrāfu varēs gan atklāšanas pasākumā konceptveikalā “Bold” (Baznīcas ielā 18a), 8. augustā no plkst. 19.00, kā arī no 9. augusta grāmatnīcās visā Latvijā.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl