Kādēļ gan cūkgaļu nevarētu pasniegt ar rozīnēm? Sākotnēji šāds savienojums varētu šķist neparasts, taču garša veidojas tik tiešām laba, jo saldums dažkārt piemērots arī gaļas ēdieniem. ”Gatavo 3” eksperts Uģis Veits piedāvā recepti, kas liks garšas kārpiņām kņudēt – pikanto šķiņķa sautējumu ar rozīnēm, sarkanajiem sīpoliem, tomātiem un kartupeļiem.

Ēdiena pagatavošanas video Uģis atklāj arī kādu noderīgu knifu. Proti, cepot sīpolus un ķiplokus, var pievienot nedaudz sāls, kas ”izvilks” šķidrumu no minētajiem dārzeņiem, un tie tālāk sautēsies savā sulā. Jā, tā ir taisnība, un tikai viena no lieliskajām sāls īpašībām. Taču – ko darīt, ja gadās ēdienam pievienot pārāk daudz sāls?

Vai iespējams glābt pārsālītu ēdienu? Pievienot sāli ēdienam ir viegli, taču to no ēdiena izdabūt ārā – teju neiespējami, tāpēc gatavojot esiet tiešām uzmanīgi. Vislabāk to kontrolēt ir vienkārši, pagaršojot ēdienu gatavošanas laikā. Citi min, ka, piemēram, pārsālītu zupu varot glābt, tai pievienojot lieku kartupeli. Diemžēl tā īsti nav patiesība, jo, lai glābtu kārtīgi pārsālītu ēdienu būs nepieciešams iespaidīgs kartupeļu daudzums. Vienīgais kaut cik reālais veids – pagatavot to pašu ēdienu bez sāls un tad sajaukt kopā ar pārsālīto.

Sastāvdaļas sautējumam:

  • 250 g cūkas šķiņķa
  • 200 g kartupeļu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 100 g tomātu savā sulā
  • 70 g rozīņu

”Latplanta” garšvielas:

Sastāvdaļas mērcītei:

  • šokolādes mētras
  • dabīgais jogurts

Pagatavošana:

  1. Cūkgaļu sagriež mazākos gabaliņos un apcep uz pannas, līdz tā kļūst zeltaini brūna, tad to ieliek atsevišķā trauciņā.
  2. Sagriež sīpolus un ķiplokus un cep pannā, kur tika cepta cūkgaļa. Pievieno nedaudz sāli.
  3. Kamēr pannā viss cepas, piestā saberž garšvielas (ķimenes, raudeni, aso papriku, pētersīļus) un sagriež kartupeļus.
  4. Kad sīpoli un ķiploki nedaudz apcepušies, pievieno kartupeļus.
  5. Visu nedaudz apcep un pievieno saberztās garšvielas.