Garšas festivālā iespējams pamieloties ievērojami lētāk

Komentāri
Garšas festivālā iespējams pamieloties ievērojami lētāk
Foto: AFP/ LETA

Parīzē, kas pazīstama ar savu izsmalcināto virtuvi, noticis pirmais garšas festivāls. Tajā apmeklētājiem bija iespējams novērtēt 14 Francijas izcilāko šefpavāru meistarību.

Pirmais Parīzes Garšas festivāls bija lieliska iespēja tautai novērtēt savus dižākos virtuves talantus.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Festivālā piedalījās 14 šefpavāri, kuru virtuvēm piešķirta vairāk nekā viena prestižā Mišelina zvaigzne. Viņi apmeklētājiem bija sagatavojuši dažus no saviem firmas ēdieniem, tiesa, degustācijas porcijās.

Lai gan ieejas biļete festivālā svārstījās no 30 līdz 50 dolāriem, šī cena ir nesalīdzināma ar tiem rēķiniem, kas tiktu izsniegti, pusdienojot vai vakariņojot šo šefpavāru restorānos.

Garšas festivāla rīkotājs Aleksandrs Petits norāda, ka šobrīd gatavošanai un labai virtuvei tiek pievērsta arvien lielāka mediju uzmanība. Acīmredzami arī palielinās to cilvēku, kas izrāda interesi par labu virtuvi, skaits. Pēdējā laikā arvien vairāk pavāru eksperimentē ar produktiem un pat amatieri uz šķīvja spēj uzburt brīnumus.

Foto: sanfamedia.com, Flickr

Foto: sanfamedia.com, Flickr

Gardēžu skaita pieaugumu apliecina arī festivāla apmeklējums. Pirmajā vakarā tika pārdotas ap 2500 ieejas biļetes. Aptaujātie apmeklētāji neslēpj, ka šī bijusi lieliska garšas pieredze.

Pirmais garšas festivāls notika 2004. gadā Londonā. To organizēja Francijā dzimušais trīs Mišelina zvaigžņu īpašnieks šefpavārs Alēns Dikasē, kurš savu meistarību demonstrēja arī Parīzē.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl