Komentāri
FOTO: unikāla iespēja Lieldienās pagatavot… strausa olu!
Foto: Skaties.lv

Ir klāt vieni no gaidītākajiem svētkiem gadā – Lieldienas, un šodien ir pirmā svētku diena jeb Pirmās Lieldienas, kurās ģimenes un draugi sanāk kopā, lai kopīgi krāsotu un karotu ar olām, kā arī nodarbotos ar tradīcijām, kas nu kurā kompānijā ieviesušās. Portāls Skaties.lv piedāvā šos svētkus padarīt mazliet interesantākus un izmēģināt arī ko pavisam oriģinālu un šiem svētkiem neierastu.

Vai esat kādreiz mēģinājuši Lieldienās (vai jebkurā citā dienā) nogaršot strausa olu? Ja nē, tad, lūk, būs īsa pamācība, kā lai tiek pie tā garšīga satura (cerams, ka jums jau ir idejas, kur tikt pie pašas olas).

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Foto

Viss, kas nepieciešams, ir strausa ola, kuru “apstrādāt” ieteicams divatā. Tālāk ņemam urbi ar ~0,2 mm un 0,8 mm uzgaļiem, kā arī koka irbulīti, salmiņu un trauku, kur iztecināt olas šķidrumu. Bet kā tad pie tā tikt? Lūk, neliels ieskats:

  • olu cieši nostiprina (satverot ar rokām, vai palīglīdzekļiem);
  • olas augšpusē izurbj mazu caurumiņu;
  • izmantojot lielāku urbja uzgali, jau esošos cauru uzmanīgi paplašina;
  • putekļus, kas radušies urbšanas laikā, ieteicams nopūst (pašam vai ar kādu palīgierīci)
  • kad urbšana ir pabeigta, ar garu (ieteicams koka) irbulīti samaisīt olas saturu, lai būtu iespējams to iztecināt;
  • tad olas caurumā ievieto salmiņu un pūš gaisu, lai iztecētu viss (!) saturs;
  • rezultātā ir iegūta olas čaumala dažādu radošu ideju realizācijai, kā arī olas saturs, kuru iespējams garšīgi pagatavot.

Lai būtu saprotamāk, piedāvājam apskatīt pašu pamācību!

Foto: Skaties.lv

Foto: Skaties.lv

Lasi vēl