Komentāri
FOTO: saulainajā sestdienā pie “maķīša” aptuveni 80 cilvēku dejo salsu
Foto: Edijs Palēns/LETA

Vakar Kaļķu ielā pie Laimas pulksteņa starptautiskās Veselības nedēļas jeb Move Week atklāšanas pasākuma ietvaros salsu dejoja apmēram 70-80 cilvēku, aģentūru LETA informēja organizatoru pārstāve Jūlija Vasiļjeva.

Tie bija gan rīdzinieki, gan galvaspilsētas viesi, kuriem salsu dejot mācīja profesionāli pasniedzēji. Tā kā laiks bija saulains, pasākumu vēroja arī daudzi interesenti, kuri gan paši nodejoja, stāstīja Vasiļjeva. Starptautisko Veselības nedēļu jeb Move Week atklāšanas pasākumu ievadīja brazīliešu dejas zouk zibakcija, kas šodien pasaulē notiek 80 valstīs.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

FOTO

Jau rakstīts, ka Veselības nedēļa norisināsies no 21. līdz 27. septembrim.
Tās laikā notiks dažādi bezmaksas pasākumi un aktivitātes visā Latvijā – Jelgavā, Valmierā, Apē un Siguldā -, kuros aicināti piedalīties visi iedzīvotāji neatkarīgi no vecuma, dzimuma un sportiskās sagatavotības. Pasākumu organizatori piedāvās fiziskās aktivitātes iedzīvotājiem visas nedēļas garumā, piemēram, skriešanu, nūjošanu, pārgājienus, riteņbraukšanu, lēkšanu ar lecamauklu.

Pasākums tiek rīkots, lai parādītu, ka ir daudzi vienkārši un visiem pieejami veidi, kā ikdienā nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, kas vērstas uz cilvēka veselības uzlabošanu.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl