FOTO: gardas butes, cepts speķītis un citi pašmāju labumi ar Rītiņu un Sirmo priekšgalā “Rīgas ielas ēdienu festivālā”

0 Komentāru
FOTO: gardas butes, cepts speķītis un citi pašmāju labumi ar Rītiņu un Sirmo priekšgalā “Rīgas ielas ēdienu festivālā”
Foto: Ilze Zvēra/F64

Šodien, 14. janvārī, Rīgā, pašā Vecrīgas sirdī norisinājās iepriekš vēl nebijis pasākums – ielu ēdiena festivāls, kas pulcēja tūkstošiem interesentu, kā arī Latvijā pazīstamus pavārus.

Atklājot Rīgas – Gaujas reģiona titulu “Eiropas gastronomijas reģions” šodien ikviens gardēdis uz Vaļņu un Kaļķu ielām varēja nogaršot dažādus labumus no Latvijā pazīstamiem restorāniem – 3 Pavāru restorāns ”Tam labam būs augt!”, ”Aqua Luna”, ”Cup&Cino”, ”Entresol”, ”Kaļķu vārti”, ”Kasha Gourmet”, ”Kuk Buk restorāns”, ”Le Dome”, ”Olive oil”, ”Restorāns 3”, ”Ribs&Rock”, ”Rocket Bean Roastery”, ”Tinto” un ”Valmiermuižas” vēstniecība Rīgā.

Foto

Eiropas gastronomijas reģiona (European Region of Gastronomy) tituls izveidots, lai sekmētu vietējās ēdienu kultūras un tradīciju saglabāšanu, veicinātu gastronomisko jaunradi un piesaistītu reģioniem tūristus. Gatavojoties kandidatūrai, kopīgi ar sadarbības partneriem tika izveidots īpašs koncepts ”Wild at palate” (Ar dabu šķīvī). Tā pamatideja ir popularizēt tos produktus un izejvielas, kas ir pieejamas Latvijas mežos, upēs, pļavās utt.

0 Komentāru