3 komentāri
Foto: Pasakaini mākoņi Medus piliena mājvietā Kurzemē
Foto: Veņa Lagzdiņa

Katrai pilsētai ir savs pievilkšanas punkts. Gandrīz septiņus gadus Kurzemes pilsētas Saldus centru rotā strūklaka Medus piliens. Saldus novadniece Veņa iemūžinājusi arī kādu Dabas mātes roku darbu – košus un daudzveidīgus mākoņus.

Ja nebūtu mākoņu, nevarētu rasties ne lietus, ne sniegs vai krusa. Mākoņi ir viens no dabas brīnumiem, tiem var būt visdažādākās formas un veidi: mazi un balti, tumši un draudoši, kā kokvilnas pogaļas vai milzīgas saulespuķes, plāns palags vai bieza sega, balti, pelēki, zaļi vai melni – cēli sarkani vai maigi rozā, kad saules stari atstarojas tajos neilgi pirms saulrieta, novērojuši speciālisti.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Kamēr mākoņi ir dabas veidojums, cilvēka rokas rada citus mākslas darbus.

No 2008. gada vasaras par Saldus pilsētas vienu no vizītkartēm kļuvusi Līgo skvērā esošā tēlnieka Kārļa Īles strūklaka Medus piliens, kas lieliski papildina pilsētas devīzi – Saldus… medus piliens Kurzemē. Strūklakas ideja sakņojas Saldus novadnieka – dzejnieka Māra Čaklā – pilsētas poētiskajā salīdzinājumā ar “medus pilienu Kurzemes bļodā”.

 

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl