1 komentārs
FOTO: grandiozi aizvadīts stilīgais pilsētas festivāls ”Piena svētki”
Ģirts Luste

19. un 20. augustā kafejnīcas ”Piens” apkārtnē norisinājās astotais pilsētas festivāls ”Piena svētki”. Pēc dažu gadu pārtraukuma svētki atkal notika savā sākotnējā lokācijā, un šogad svētku tēma bija ”Far From Space” jeb ”Tālu no kosmosa”.

Arī šogad festivāla uzmanības centrā bija mūzika, taču lielu apmeklētāju interesi guva arī cirka un teātra izrādes – daļa no programmas tika izpildīta Fon Stricka villas telpās, kas tika piepildītas līdz maksimumam katra notikuma laikā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Katru gadu ”Piena svētku” organizatori rūpējas par kādu inovatīvu, iepriekš nedzirdētu muzikālu performanci. Šoreiz festivāla grandiozais finišs bija Jāņa Šipkēvica jeb Shipsea un viņa kopā pulcētās 12 mūziķu grupas ”Nepāriet” izpildītā Imanta Kalniņa dziesmu programma ”Imka. Shipsea. Nepāriet”, kuru veidoja jaunas Kalniņa mūzikas interpretācijas, kas tapušas speciāli ”Piena svētkiem”. Koncertu klātienē vēroja vairāki tūkstoši cilvēku.

Foto: astotie ”Piena svētki”

Otrās dienas programmu veidoja arī ”Pērkons”, ”100 baltas dvēseles”, reperis ansis, Jāņa Ruņģa ”Klātbūtne”, ”Polifauna”, dziesminieki Martin Confused un Lūkass Edgars, teātra izrādes ”Kaka un Pavasaris”, ”Nāc laukā” un ”Bruņinieks, kuram sāpēja zobi”, kā arī franču cirka mākslinieka ”Galapiat” izrāde ”BOI” un čehu akrobātu trupa ”Cink Cink Cirk”.

Pirmās dienas kultūras piedāvājumā bija grupu ”Pacific K” un ”Ezeri” uzstāšanās, Jāņa Ozoliņa klavierkoncerts ar Filipa Glāsa mūzikas repertuāru, grupas ”Mumiy Troll” audiovizuālā performance ”Kosmiskais reiss” un ”Dirty Deal Teatro” izrāde ”Zvērīgā mīla”, kā arī ”Galapiat” un ”Cink Cink Cirk” performances.

TOP komentāri

  • Omārs
    +1 +1 0

    Omārs

    Pērkons vakar vakarā vienkāŗi norāva jumtu! Citādi tas tāds hipsteru-spruktiņu pasākums

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl