Komentāri
FOTO: cilvēki drūzmējas krāšņā ballītē, lai iegūtu “Gatavo 3” Annas Pannas jauno grāmatu
Foto: Arta Uma Upmale

8. augusta pievakarē konceptveikalā “Bold” ar cilvēku drūzmu un krāšņu ballīti atklāta Annas Pannas otrā grāmata – “Šokolāde”. Plašajā viesu lokā bija sastopami gan grāmatas veidotāji, atbalstītāji, kā arī draugi un fani, kas seko līdzi Annas aktivitātēm TV3 kulinārijas šovā ”Gatavo 3” un žurnālā ”Pie Galda!”.

”Man ir milzīgs prieks par tik lielu interesi, pirms jaunā “Šokolāde” nonākusi grāmatnīcu plauktos,” atzīst Anna. Kā izskanējis iepriekš, ikviens intersents grāmatu iegādāties varēs jau 9. augusta grāmatnīcās visā Latvijā.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Pasākumā piedalījās arī “Šokolāde” fotogrāfe Elīna Upmane, stiliste Baiba Prindule-Rence un dizainere Mētra Putāne, kā arī izdevniecības vadītāja Liene Vilnīte.

Annas Pannas otrās grāmatas izdošana ir likumsakarīga: ”Pirms trim gadiem izdotā grāmata par kūkām bija mans pirmais lielais pieturas punkts un reizē arī atskaites punkts manam darbam. Taču pa šo laiku pieredze un zināšanas ir tikai paplašinājušās, un esmu priecīga, ka tajās varu dalīties ar citiem,” stāsta Anna.

Foto: Anna Panna prezentē savu otro grāmatu

Grāmatas tēma – šokolāde – caurvij katru no 60 receptēm. ”Šokolāde ir viena no populārākajām sastāvdaļām dažādu saldumu gatavošanā. Es vēlos parādīt un iemācīt, cik daudz un interesantos veidos var pagatavot šokolādes saldumus – kūkas, desertus, saldas uzkodas un pat dzērienus,” skaidro grāmatas autore.

Grāmata būs lielisks palīgs gan tiem, kas gatavojas spert pirmos soļus kulinārijas pasaulē, kā arī pieredzējušiem saldumu gatavotājiem. Tajā apkopotas 60 receptes sešās nodaļās: stāsts par šokolādi, konfektes, ātrie un vieglie saldumi, deserti, vieglās kūkas un grūtās jeb ilgās kūkas.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl