Ātri un gardi! Garneļu uzkoda kraukšķīgā siera groziņā Sadarbībā ar Džiugas

Pievienot komentāru

Dažādi groziņi ar vēl dažādākiem pildījumiem nav retums uz uzkodu galdiem, tāpēc pārsteigt viesus ar tiem ir izaicinoši, taču, pateicoties ”Džiugas” sieru vēstnesei un garšu meistarei Lindai Vilmansonei-Virbulei, vari pacelt šo uzkodu jaunos augstumos. Proti, pagatavojot šīs uzkodas groziņu no gardā, 24 mēnešu nogatavinātā ”Džiugas” siera.

Šī recepte ir lieliska tāpēc, ka garneļu marinēšanai ilgs laiks nav nepieciešams, jo jūras veltes ļoti labi un ātri uzņem garšas.
Pagatavošana ir samērā ātra, un visgrūtākais, taču arī nekas pārāk sarežģīts, šajā receptē ir tieši siera groziņu izveidošana. Kad sarīvētais ”Džiugas” siers, kas salikts aplīšos uz pannas, tiek likts krāsnī, ir jānotver īstais brīdis, kad to ņemt ārā un likt uz formiņām, lai tas ieņem groziņu veidolu. Sarīvētais siers kūst ātri, kā arī ātri sacietē, tāpēc šeit jābūt labai precizitātei.

Ļauj vaļu iztēlei

Šajā receptē piedāvātais siera groziņu pildījums ir gards un trāpīgs garšas ziņā, taču tas nebūt nav vienīgais, ko vari tajos likt. Izvēlies sev tīkamas sastāvdaļas un eksperimentē, pildot siera groziņus. Tie var būt tikai salāti vai arī gaļa ar kādiem dārzeņiem.

Ja tev izdodas radīt ko jaunu un gardu, padalies ar savu pildījuma recepti komentāros!

Sastāvdaļas:

  • 200 g ”Džiugas” siera (24 mēnešu)
  • 6 garneles
  • pāris lapas romiešu salātu
  • 2,5 tējkarote sinepju
  • 1 laims
  • 1 ½ tējkarotes medus
  • 3 redīsi
  • 6 ķiršu tomāti
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sieru sarīvē uz smalkas rīves un liek uz cepampapīra vienāda izmēra aplīšos, apmēram 12 cm diametrā.
  2. Liek 180 grādu karstā krāsnī, ļaujot sieram izkust un mazliet apbrūnēt. Izņem no krāsns un pavisam karstu liek uz mafinu pannas apakšējās puses, kur izcilnīši. Katru siera mežģīni liek uz izciļņa un uzspiež, lai tas atdziestot ieņem groziņa formu.
  3. Pagatavo marinādi no 2 tējkarotēm sinepju, sulas no puses laima un vienas tējkarotes medus. Pievieno nedaudz sāls. Garneles attīra un iemarinē uz 15 minūtēm. Pēc tam cep 200 grādus karstā krāsnī aptuveni 15 minūtes.
  4. Kad garneles kļuvušas gaiši rozīgas, izņem no krāsns.
  5. Pagatavo salātus, uz pusēm sagriežot tomātus un smalki sagriežot salātu lapas un redīsus. Visas salātu sastāvdaļas sajauc ar sinepēm, sulu no otras puses laima un puse tējkarotes medus.