Deviņas interesantas un izsmalcinātas receptes Tavam svētku galdam!

Pievienot komentāru
Deviņas interesantas un izsmalcinātas receptes Tavam svētku galdam!
Skaties.lv/publicitātes foto

Klāt brīvības svētki, ko pēdējos gados mēdz dēvēt arī pat baltā galdauta svētkiem. Un svētku galdam piestāv svētku maltīte, tāpēc piedāvājam deviņas interesantas receptes, kas iepriecinās jebkuru!

Deserti

Rikotas siera kūka

Foto: publicitātes foto

  • 250 g cepumu ”Dāmu pirkstiņi”
  • 80 g sviesta
  • 1 tējkarote medus
  • 250 g rikotas siera
  • 250 g Philadelphia klasiskā krēmsiera
  • 1 vaniļas pāksts
  • 140 g cukura
  • 10 g kukurūzas cietes
  • 3 olas
  • miziņas no 1 citrona
  • 100 ml skābā krējuma
Skaties, kā pagatavot te!

Rudzu miltu braunijs ar brūklenēm

Foto: publicitātes foto

  • 150 g sviesta
  • 280 g tumšās šokolādes
  • 30 g kakao
  • 200 g rudzu miltu
  • 4 olas
  • 250 g brūnā cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 150 g brūkleņu
Skaties, kā pagatavot te

Klasika – vēja kūkas

  • 150 g kviešu miltu
  • 60 g sviesta
  • 4 olas
  • 250 ml ūdens
  • šķipsniņa sāls
  • Vārītajam krēmam:
  • 250 ml piena
  • 2 olas
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 4 ēdamkarotes kviešu miltu
  • ½ vaniļas pāksts sēkliņu vai 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 150 g sviesta
  • nedaudz tumšās šokolādes dekorēšanai
Skaties, kā pagatavot te!

Maize& kvass

Grauzdēta garšaugu un ķiploku sviesta bagete

  • 2 bagetes (garās maizes)
  • 100 g sviesta vai 100 ml olīveļļas
  • 4 saujas sakapātu zaļumu (derēs baziliks, pētersīļi, selerijas)
  •  3-4 daiviņas ķiploka
  • ½ tējkarote sāls
Skaties, kā pagatavot te

Maizes Kvass

Foto: publicitātes foto

  • 600 g svaigas rupjmaizes
  • 1 citrona sula
  • 350 g cukura
  • 30 g rauga
  • garšvielas: citrona vai apelsīna miziņas, piparmētru vai apiņu novārījums, upeņu jaunie dzinumi
  • 6 l dzeramā ūdens
Skaties, kā pagatavot te!

Pamatēdieni

Liellopu fileja brioša mīklā

Foto: publicitātes foto

  • 5 g svaiga rauga
  • 220 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 olas
  • 110 g sviesta istabas temperatūrā
  • šķipsniņa sāls
  • 900 g – 1 kg liellopu filejas, notīrītas
  • 40 ml olīveļļas
  • 3 ēdamkarotes rīvmaizes (jebkāda sausa maize)
  • dažādi zaļumi – pētersīļi, dilles u.c.
  • 1 ola
  • svaigi malti melnie pipari
  • 30 g sviesta
Skaties, kā pagatavot te!

Sams ar brūklenēm un medu

Foto: publicitātes foto

  • 1 sams (~ 700 g)
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 100 g brūkleņu
  • 2 tējkarotes medus
  • 3 cidonijas
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 zariņi diļļu
Skaties, kā pagatavot te!

Salāti

Kūpinātas zivs salāti

Foto: publicitātes foto

  • 1 kūpināta zivs
  • 1 liels vārīts kartupelis
  • 2 nelieli svaigi kraukšķīgi gurķi
  • 100 g rukolas
  • sauja sniega zirnīšu pākšu
  • 1 ēdamkarote sasmalcinātu svaigu pētersīļu
Skaties, kā pagatavot te!

Uzkodas

Kamambēra siera un dzērveņu kraukšķis

  • 1 tējkarote olīveļļas
  • 1 mazs sarkanais sīpols
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • 3 ēdamkarotes sarkanvīna
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 100 g dzērveņu
  • 250 g kārtainās mīklas
  • 125 g kamambēra siera
  • svaigs timiāns dekoram
Skaties, kā pagatavot te!