Deviņas brīnumjaukas Lieldienu receptes Tavam svētku galdam! Pārsteidz sevi un viesus!

0 Komentāru
Deviņas brīnumjaukas Lieldienu receptes Tavam svētku galdam! Pārsteidz sevi un viesus!
publicitātes foto

Lieldienas nav iedomājamas bez olām, bet lai svētku galds būtu bagātīgās un krāšņāks, viesiem galdā allaž tiek celts kas tāds, kas patīkami pārsteigs! Piedāvājam Jums iepazīties ar dažām interesantām Lieldienu receptēm, kas būs patīkams izaicinājums tās pagatavot, kā arī pārsteigums viesiem!

Lieldienu aukstā pasha

Foto: publicitātes foto

Darbs ir pamatīgs, bet rezultāts ir tā vērts.

Jārēķinās, ka pie ēšanas var tikt tikai nākamajā dienā, jo pashai vismaz 24 stundas jānostāvas vēsumā.

Sastāvdaļas
  • 1 kg pilnpiena biezpiena
  • 300 g sviesta
  • 3 cieti novārītas olas
  • 150-200 g pūdercukura
  • 150 g rozīņu
  • 50 g aprikožu
  • 150 g žāvēto plūmju
  • 150 g riekstu
  • 1 citrons
  • vaniļas cukurs
Uzzini, kā pagatavot!

Lieldienu brokastu burgers ar paštaisītu majonēzi

Foto: publicitātes foto

Sastāvdaļas
  • 3 apaļās sēklu maizītes
  • 3 ola
  • 1 avokado
  • 1 iepakojums NOO Cepeškunga brokastu bekona
  • 1 dzeltenais tomāts
Uzzini, kā pagatavot!

 

Lieldienu Jēra maize

Foto: publicitātes foto

Šī ēdiena sastāvdaļas ir izvēlētas, iedvesmojoties no maltītes, ko ebreji ēd Pashā svētkos, un katram produktam ir simboliska nozīme gan ebrejiem, gan attiecīgi kristiešiem.

Šie produkti tiek ēsti rituālā veidā un pilnīgi citā formātā, šis bija tikai iedvesmas avots, lai radītu ko patiešām garšīgu, sātīgu, reizē svaigu un sulīgu, bet pāri visam – svinīgu un pavasarīgi priecīgu.

Sastāvdaļas
  • 400 g maltas jēra gaļas
  • ½ tējkarotes sāls
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 1 tējkarote Provansas garšvielu maisījuma
  • 2 āboli
  • 100 g grauzdētu valriekstu
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • 3–4 ēdamkarotes salda sarkanvīna
  • 3 sarkanie sīpoli
  • 1 lauru lapa
  • 1 cigoriņš (endīve) vai kādu citu rūgtenu salātu lapas
  • 200 ml grieķu jogurta
  • buntīte pētersīļu
  • 1 citrons
  • buntīte piparmētru
  • 1 granātābols
  • armēņu vai gruzīnu plakanā maize
Uzzini, kā pagatavot!

Citronu cepumi Lieldienā

Foto: publicitātes foto

Cepumu mīkla ir diezgan mīksta, tādēļ sarežģītākais visā procesā ir mīksto mīklu izrullēt un izspiestos cepumiņus dabūt uz pannas. Bet, kad tas aiz muguras, pārējais ir nieki vien.

Cepumi no krāsns nāk ārā ļoti kraukšķīgi. Kad viducī iesmērēts krēms un pāris stundu gardumiem ļauts atpūsties – ir sasniegta īstā garšas burvība.

Sastāvdaļas
  • ~ 350–400 g mīksta sviesta (istabas temperatūrā)
  • 200 g cukura + nedaudz cepumu pārkaisīšanai
  • 1 rīvēta citrona miziņa
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • 2 x 250 ml krūzes kviešu miltu + nedaudz mīklas rullēšanai
  • 1 ola cepumu pārziešanai
  • cepamais papīrs cepšanai
Uzzini, kā pagatavot!

Siera krēms šokolādes olu trauciņos

Foto: publicitātes foto

Sastāvdaļas
  • 10 šokolādes olas
  • 200 g Filadelfijas krēmsiera
  • 200 ml saldā krējuma, 35%
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 5 ēdamkarotes pūdercukura
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 5 ēdamkarotes skābena un dzeltena ievārījuma
Uzzini, kā pagatavot!

 

Lieldienu mafini ar šokolādi un kumkvatiem

Foto: publicitātes foto

Sastāvdaļas
  • 120 g miltu
  • 140 g pūdercukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 40 g sviesta
  • 50 g tumšās šokolādes
  • 1 ola
  • 125 ml piena
  • 2 tējkarotes cukura
  • 10–12 kumkvatu augļu
Uzzini, kā pagatavot!

Lieldienu mini pavlovas ar apelsīnu un biezpiena krēmu

Foto: publicitātes foto

Maigais un gaisīgais deserts kopā ar vieglu biezpiena krēmu un svaigām ogām ir kā radīts saulainām un gaišām pavasara brīvdienām kopā ar ģimeni vai draugiem.

Sastāvdaļas
  • 3 olu baltumi
  • 175 g pūdercukurs
  • 1 tējkarote ābolu etiķa
  • 1 tējkarote kukurūzas cietes
  • šķipsniņa sāls
  • 200 g vājpiena biezpiena
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 50 ml saldā krējuma
  • Sauja ogu pēc izvēles dekorēšanai
Uzzini, kā pagatavot!

Olu cālīši ar brillēm

Foto: publicitātes foto

Pildītas olas ir iecienīts našķis kā bērnu, tā pieaugušo vidū. Papildinot tās ar olīvu brillēm, izdosies lieliski Lieldienu cāļi. Noteikti iesaistiet gatavošanas procesā bērnus – recepte ir gana vienkārša un mazajam būs gandarījums par paveikto.

Sastāvdaļas
  • 5 olas
  • 1,5 ēdamkarotes majonēzes
  • 5 melnās olīvas
  • 2 plānas šķēlītes burkāna
Uzzini, kā pagatavot!

Brusketa ar pavasarīgu olu kulteni un lociņiem

Foto: publicitātes foto

  • ½ čabatas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • ½ paciņas jeb 100 ml 10% saldā krējuma RASA
  • 2 olas
  • sāls, svaigi malti melnie pipari
  • 2 ēdamkarotes lociņu
  • sauja jauno spinātu lapiņu (pēc izvēles).
Uzzini, kā pagatavot!
0 Komentāru