Komentāri

Vai ir iespējams muzicēt pēc čili pipara apēšanas – uz šo jautājumu ir mēģinājuši atbildēt jau daudzi pasaules mūziķi. Arī Dānijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķi, apēdot čili piparus, meta sev izaicinājumu, lai pierādītu, ka čili pipara asums spēj piedot tikai kaisli muzicēšanā.

Ja šī video skatītāju nezinātu, ka mūziķi ir apēduši piparus, tad varētu šķist, ka skaņudarbs mūziķus ir aizkustinājis līdz sirds dziļumiem – viņi raud, kam seko dziļas nopūtas. Caur asarām orķestra muzikanti spēja saņemties un līdz galam nospēlēt izvēlēto skaņdarbu. Taču līdz ar pēdējām taktīm mūziķi neslēpa mutē dedzinošo sajūtu un viens otru uzmundrinot pameta skatuvi, lai, acīmredzot, dotos padzerties un mazinātu dedzinošo sajūtu mutē.  Vairāk – skaties video.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl