Ar Igaunijas pārstāves uzvaru noslēdzies jauno pavāru šovs ”Samsung Galaxy Dream Chef”. Ar iekļūšanu labāko trijniekā var lepoties arī Latvijas pārstāve Monta. Intervijā pēc šova noslēguma talantīgā gatavotāja atklāj, kā dalība projektā ietekmējusi viņas nākotnes plānus.

Monta pieteicās šovam, jo zināja, ka ir noderīgi parādīt sevi plašākai publikai, īpaši ja nākotnē viņa vēlas piesaistīt klientu uzmanību savam restorānam.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Tomēr pēc slavas dzīties nebija viņas galvenais mērķis – kaut gan gatavošanu Monta bija iemainījusi pret jurisprudences studijām, viņa vēlējās gūt arvien jaunas zināšanas un pierādīt sevi pavārmākslā. Arī viņas mentors, viens no Latvijas labākajiem šefpavāriem, Artūrs Taškāns atzīst, ka spēj iedomāties Montu restorāna īpašnieces lomā.

Nepadodas, neuzvarot Baltijas sacensībās

Monta, uzveikusi četrus sīvus konkurentus un ieguvusi Latvijas labākā sapņu šefpavāra titulu, cerēja savus panākumus turpināt arī Baltijas līmenī, tomēr šis apbalvojums gāja viņai secen. Neskatoties uz to, Monta ar šova iznākumu ir apmierināta, jo, viņasprāt, uzvarēja labākais.

Par ”Samsung Galaxy Dream Chef” uzvarētāju igaunieti Helēni Monta saka tikai labāko, atzīstot, ka meitene ir ļoti laba pavāre, turklāt tieši ar viņu Montai pēc šova ir īpaši draudzīgas attiecības.

Konkurence bija ļoti sīva un pieņemt lēmumu nav bijis viegli, izšķirošajā sērijā norādīja vērtētāji. Žūrijas pārstāvis no Latvijas, šefpavārs Artūrs Taškāns piebilst: ”Šodien jaunie pavāri darbojas daudz augstākā līmenī, nekā laikā, kad es uzsāku savu karjeru. Pat tie dalībnieki, kas ir vien 16 gadus jauni, ir zinoši un pieredzējuši.”

Pavāre ar augstām prasībām

Mācoties no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas labākajiem pavāriem, Monta apguvusi daudz jaunu knifu gan virtuves tehnikas lietošanā, gan ēdiena pasniegšanā, kā arī guvusi priekšstatu par attiecībām un profesionalitāti virtuvē. Lielākais izaicinājums Montai bijis vegāniskie ēdieni, bet tieši sacensībās apgūtais palīdzējis viņai mainīt uzskatus un savu ēdienkarti.

Monta ir pavāre ar augstām prasībām – uzturā tikpat kā nelieto miltu produktus, bet kopš raidījuma filmēšanas beigām pievērsusies vegāniskam dzīvesveidam.

Savas prasmes un zināšanas septiņu sēriju gaitā viņa pierādījusi, gatavojot savu firmas ēdienu – jūras velšu trio, izdabājot vegānu vēlmēm, izmēģinot veiksmi Āzijas virtuvē un pat iedvesmojoties no Annas Pannas, cepot cimperlīgos eklērus. Tagad Monta atzīst, ka teju nav tāda ēdiena, ko viņa neprastu pagatavot. Vienīgi deserti mēdz sagādāt raizes, piemēram, eklērus pēc neveiksmes šovā Monta tā arī nav mēģinājusi gatavot vēlreiz.

Intrigas filmēšanas laukumā

”Samsung Galaxy Dream Chef” jauno pavāru sacensības bija Montas iespēja sevi pierādīt kulinārijas jomā profesionāļu, konkurentu un neskaitāmu kameru priekšā. Kā jau katrā šovā, arī šeit bez strīdiem, konkurences un intrigām neiztika. Skatītājiem pārsteidzoši varētu šķist, ka daudzi, kas kameras priekšā šķietami nepārdzīvoja par zaudējumu, aizkadrā izplūda asarās un pat apšaubīja žūrijas lēmumu.

Tomēr Monta nav ļāvusi tam sevi ietekmēt, un profesionālā ziņā šovs ir ne vien attaisnojis, bet pat pārspējis viņas cerības.

Tāpat kā šova jaunie pavāri, arī Artūrs Taškāns reiz caur ērkšķiem devies pretī zvaigznēm – Michelin zvaigznēm. Tieši Michelin restorānos viņš izpratis, ka jāpievērš uzmanība pat vissmalkākajām detaļām. Runājot par situāciju Latvijā, viņš norāda, ka svaigu un kvalitatīvu produktu izmantošana ir nozīmīga, bet nereti aizmirsta detaļa.

”Domāju, ka tiem cilvēkiem, kas Latvijā apmeklē restorānus, lielākoties mājās ledusskapī ir kvalitatīvāki produkti nekā restorānā,” skaudro patiesību atklāj šefpavārs. Tam piekrīt arī Monta, tādēļ savā restorānā viņa ēdiena kvalitātei sola pievērst īpašu vērību.

Nebaidīties sapņot

Latvijas labākā jaunā sapņu šefpavāre Monta zina, cik svarīgi ir sapņot un tiekties pretī mērķa piepildījumam. Tieši savu sapņu dēļ viņa pieteicās dalībai ”Samsung Galaxy Dream Chef”, tāpēc vēlas iedvesmot arī citus, kuriem ir līdzīgi mērķi.

Jauniete stāsta – lai kļūtu par labu pavāru, nepieciešama izteikta un laba garšas izjūta, spēja strādāt spriedzes apstākļos, vēlme apgūt jaunas zināšanas un uzkrāt pieredzi. Artūrs Taškāns piemetina, ka ļoti svarīga ir disciplīna, attieksme, vēlme mācīties un sekot līdzi laikam un, protams, arī degsme un mīlestība pret ēdienu.

Tāpat Monta Meiere citiem jaunajiem censoņiem iesaka neuztraukties, ko padomās citi, un rīkoties tā, lai pats esi apmierināts ar rezultātu, bet, ja neesi – nebaidīties mēģināt vēlreiz.

Montai izdodas pie šiem principiem pieturēties, turklāt viņa novērtē, ka gan ģimene, gan draugi, gan arī svešinieki sacensību laikā ir bijuši ļoti atbalstoši un ar nīdējiem nav gadījies saskarties.

Noskaties lielo finālu un citas sērijas pats! Spied ŠEIT!