Beļģu ēdienkartes iekaro insekti

0 Komentāru
Beļģu ēdienkartes iekaro insekti
Martin Heigan [email protected] http://anti-matter-3d.com [#Beginning of Shooting Data Section] Nikon D200 Focal Length: 60mm Optimize Image: Custom Color Mode: Mode II (Adobe RGB) Long Exposure NR: Off High ISO NR: Off 2006/11/26 13:28:52.8 Exposure Mode: Programmed Auto* White Balance: Auto Tone Comp.: Auto RAW (12-bit) Metering Mode: Multi-Pattern AF Mode: AF-C Hue Adjustment: 0° Image Size: Large (3872 x 2592) 1/160 sec - F/8 Flash Sync Mode: Not Attached Saturation: Enhanced Color Exposure Comp.: 0 EV Sharpening: High Lens: 60mm F/2.8 D Sensitivity: ISO 200 Image Comment: Martin Heigan [email protected] [#End of Shooting Data Section] (Foto: Martin Heigan, Flickr.com)

Beļģija kļuvusi par vienu no pirmajām Eiropas Savienības valstīm, kas skolu un restorānu ēdienkartēs sākusi piedāvāt pārtikas produktu, kas daudziem liek saviebties neizpratnē.

Beļģu ledusskapjos dažādi insektu produkti savu vietu sāka iekarot pēc tam, kad pagājušajā gadā valsts savās rokās pārņēma atsevišķu insektu pārtikas produktu vadlīniju izstrādi. Kopš tā laika restorāni un ēdnīcas pēc klientu vēlmes ēdienu gatavo no bifeļu tārpiem, mājas circeņiem un mazajiem baltajiem pārtikas tārpiem.

Beļģijas circeņu audzētājs – uzņēmums Little Food – piegādā circeņus restorāniem un slavē tos ”maigās riekstu garšas” un ”patīkamā kraukšķīguma” dēļ. Circeņu audzētājs aicina tos baudīt ar sojas mērci un sēnēm vai pat šokolādi. Viņš arī norāda, ka circeņos ir trīs reizes vairāk olbaltumvielu nekā liellopu gaļā, tāpat tajos ir arī plašs vitamīnu, minerālvielu un taukskābju klāsts.

Tikmēr beļģu uzņēmums Green Kow lepojas, ka ir pirmais uzņēmums Eiropā, kas tārpu ēdienus piegādā ierastām lielveikalu ķēdēm. Atzinīgi jaunievedumu novērtējuši arī Briseles Vrije universitātes studenti. No oktobra skolas ēdnīca tārpu burgerus un tārpu nagetus iekļāvusi ikdienas ēdienkartē.

0 Komentāru