Beļģu ēdienkartes iekaro insekti

Komentāri
Beļģu ēdienkartes iekaro insekti
Martin Heigan mh@icon.co.za http://anti-matter-3d.com [#Beginning of Shooting Data Section] Nikon D200 Focal Length: 60mm Optimize Image: Custom Color Mode: Mode II (Adobe RGB) Long Exposure NR: Off High ISO NR: Off 2006/11/26 13:28:52.8 Exposure Mode: Programmed Auto* White Balance: Auto Tone Comp.: Auto RAW (12-bit) Metering Mode: Multi-Pattern AF Mode: AF-C Hue Adjustment: 0° Image Size: Large (3872 x 2592) 1/160 sec - F/8 Flash Sync Mode: Not Attached Saturation: Enhanced Color Exposure Comp.: 0 EV Sharpening: High Lens: 60mm F/2.8 D Sensitivity: ISO 200 Image Comment: Martin Heigan mh@icon.co.za [#End of Shooting Data Section] (Foto: Martin Heigan, Flickr.com)

Beļģija kļuvusi par vienu no pirmajām Eiropas Savienības valstīm, kas skolu un restorānu ēdienkartēs sākusi piedāvāt pārtikas produktu, kas daudziem liek saviebties neizpratnē.

Beļģu ledusskapjos dažādi insektu produkti savu vietu sāka iekarot pēc tam, kad pagājušajā gadā valsts savās rokās pārņēma atsevišķu insektu pārtikas produktu vadlīniju izstrādi. Kopš tā laika restorāni un ēdnīcas pēc klientu vēlmes ēdienu gatavo no bifeļu tārpiem, mājas circeņiem un mazajiem baltajiem pārtikas tārpiem.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Beļģijas circeņu audzētājs – uzņēmums Little Food – piegādā circeņus restorāniem un slavē tos ”maigās riekstu garšas” un ”patīkamā kraukšķīguma” dēļ. Circeņu audzētājs aicina tos baudīt ar sojas mērci un sēnēm vai pat šokolādi. Viņš arī norāda, ka circeņos ir trīs reizes vairāk olbaltumvielu nekā liellopu gaļā, tāpat tajos ir arī plašs vitamīnu, minerālvielu un taukskābju klāsts.

Tikmēr beļģu uzņēmums Green Kow lepojas, ka ir pirmais uzņēmums Eiropā, kas tārpu ēdienus piegādā ierastām lielveikalu ķēdēm. Atzinīgi jaunievedumu novērtējuši arī Briseles Vrije universitātes studenti. No oktobra skolas ēdnīca tārpu burgerus un tārpu nagetus iekļāvusi ikdienas ēdienkartē.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl