Atklāts Šveices siera caurumu noslēpums

Komentāri
Atklāts Šveices siera caurumu noslēpums
Foto: REUTERS/ SCANPIX

Šveices zinātnieki atklājuši, kādēļ Šveices sieram ir caurumi. Viss esot atkarīgs no tā, cik netīras ir kannas, kad tajās savāc pienu.

Pretēji gadiem pastāvējušajiem mītiem, ka Šveices siera caurumos pie vainas oglekļa dioksīds, ko rada baktērijas, patiesībā caurumus sierā radot siens. Fermās mikroskopiskas siena daļiņas iekrīt kannās, kurās vāc pienu, un tas tad arī rada sierā caurumus.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Tas arī skaidrojot, kādēļ pēdējos gados caurumi kļūst arvien mazāk sastopami – piens esot kļuvis daudz tīrāks, skaidro zinātnieki.

TOP produkti, ko iesaka eksperti matu kopšanai augustā!

TOP produkti, ko iesaka eksperti matu kopšanai augustā!

Vasara šogad Latvijā nav bijusi tā svelmainākā, taču tas nenozīmē, ka Taviem matiem nav nepieciešama īpaša – vasaras sezonas – kopšana. Galvasrota jāpasargā gan no ultravioletā starojuma, gan vēja ietekmes. Aplūko ekspertu ieteikumus – kādus produktus labāk izmantot, lai sasniegtu vislabāko rezultātu!

Lasi vēl