Afgāņu Brūss Lī kļūst par interneta zvaigzni

Komentāri

Par interneta zvaigzni kļuvis kāds austrumu cīņu meistars no Afganistānas. Uzmanības centrā ir ne vien viņa meistarība, bet arī vizuālā līdzība ar leģendāro kung fu filmu aktieri Brūsu Lī.

Trenējoties kādā sabombardētā celtnē Afganistānas galvaspilsētā Kabulā, kāds jauns vietējais iedzīvotājs pamazām iekaro popularitāti internetā, pateicoties apbrīnojamai līdzībai ar kung fu leģendu Brūsu Lī. Tāpat kā viņa elks, arī 20 gadus vecais Abass Alizadā ir austrumu cīņu meistars. Viņa mērķis ir kļūt par Afganistānas Brūsu Lī.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Internetā publiskotajos video Abass Alizadā redzams, izpildot dažādus paņēmienus un demonstrējot labi izkoptu cīņas tehniku ar aukstajiem ieročiem. Afgāņu Brūss Lī ir arī izveidojis tādu pašu matu sakārtojumu kā īstajam Brūsam Lī un, skatoties kinofilmas, izstudējis slavenā amerikāņu cīņas meistara raksturīgākās pozas.

Abass Aklizadā nāk no 10 bērnu ģimenes un cer, ka internets un televīzija palīdzēs viņam izkļūt no trūcīgās dzīves kara izpostītajā valstī.

Iepriekš pie varas esošā Islama fundamentālistu kustība Taleban bija aizliegusi televīziju un dažādus sporta veidus, tāpēc austrumu cīņas tika izkoptas pagrīdē. Tagad situācija ir mainījusies un afgāņu Brūss Lī var cerēt arī uz starptautiskiem panākumiem.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl