5 interesantas receptes garda karstvīna pagatavošanai

Komentāri
5 interesantas receptes garda karstvīna pagatavošanai
FOTO: Flickr

Kad termometra stabiņš tuvojas 0 grādiem, ir klāt karstvīna sezona. Karstvīnam piemītošā garša un Ziemassvētku sezonai raksturīgie aromāti rada siltuma, mājīguma un omulības atmosfēru. Bet, kā pagatavot tādu karstvīnu, kas būtu ne tikai garšīgs, bet arī kvalitatīvs, un kuru nepavadītu galvassāpes?

Veikalos nopērkamie “gatavie” karstvīni īsti nav vīni, bet gan vīnu saturoši dzērieni, kuriem jau ir pievienotas garšvielas un diezgan daudz cukura, kas tad arī ir atbildīgs par sliktām sajūtām nākamajā dienā, tāpēc būtu ieteicams gatavot šo sildošo dzērienu pašam, lai tas sniegtu patiesu garšas baudījumu.

Karstvīns ir ļoti demokrātisks dzēriens, tā gatavošanā var ļauties eksperimentiem un fantāzijai – tradicionāli karstvīna gatavošanā tiek izmantots pussalds sarkanvīns, bet ļoti labi garšo arī karsts baltvīns un pat sidrs.

Vienīgais noteikums, ko nevajadzētu pārkāpt, – vīnu nedrīkst vārīt. Tas ir jāuzsilda 70-80 grādu silts jeb līdz brīdim, kad sāk parādīties pirmie garaiņi.

5 karstas receptes iedvesmai

1. Klasiskais karstvīns

  • Pussaldais sarkanvīns 150 ml
  • Vīnogu sula 50 ml
  • Grenadīna sīrups 15 ml
  • Citrona daiviņa
  • Apelsīna daiviņa
  • Kanēļa standziņa

2. Karstais portvīns

  • Portvīns 100 ml
  • Upeņu sula 100 ml
  • Kanēļa standziņa
  • Krustnagliņas
  • Apelsīna daiviņa

3. Īpaši sildošais karstvīns

  • Tumšais rums 25 ml
  • Pussaldais sarkanvīns 150 ml
  • Citronu sula 25 ml
  • Kanēļa standziņa
  • Muskatrieksti

4. Karstais baltvīns

  • Riesling vīnogu šķirnes vīns/Pussaldais baltvīns 150 ml
  • balto vīnogu sula 50 ml
  • medus 15 ml
  • kanēļa standziņa
  • krustnagliņas
  • apelsīna daiviņa

5.Karstais ābolu sidrs

  • Naturālais ābolu pussaldais sidrs 150 ml
  • ābolu sula 50 ml
  • kanēļa standziņa
  • ābola daiviņa

Skaties.lv atgādina, ka pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga Jūsu veselībai!

Lasi vēl