21. marts ir nacionālā bagetes diena – lūk, tev “smeķīga” recepte!

Komentāri

Pateicoties informācijas laikmetam, varam ātri un viegli uzzināt par dažādām atzīmējamām dienām. Un, piemēram, ASV 21. marts iezīmējies kā nacionālās franču maizes jeb bagetes diena, kuru katru gadu svin vairāki miljoni amerikāņu. Interesanti, vai paši franči savā valstī vispār zina par šādas dienas eksistenci!?

Lai nu kā, par godu šai īpašajai dienai piedāvājam vienu varen treknu, bet gardu recepti, kuru pēc nedēļas pirmās darba dienas mājās pagatavot, lai pieminētu šo zīmīgo datumu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Gatavošanas process

Iesākumā garajai maizei jāiegriež vidus – tā, lai tajā ērti var ievietot pārējās sastāvdaļas. Pēc tam tajā jāiespiež majonēze, pēc tam visā garumā abās malās jāizvieto salami, tam pāri Mozzarella sieru, pēc izvēles, ja esat milzīgi salami desas fani, tam pa virsu atkal visā garumā jāieliek šķēlītes, pāri jāuzspiež kečups, savukārt šo neiedomājamo komplektu noslēdz siers, kas arī pēc jūsu pašu izvēles. Taču tas nebūt nav viss – pirms lieciet pannā, visā garumā aptiniet apkārt bekonu, pēc tam 180 grādu temperatūru cepiet 15 minūtes un “voila” – šis neiedomājami treknais, taču garšīgais gardums ir gatavs!

N.B! Jebkuru sastāvdaļu varat aizvietot pēc saviem ieskatiem!

Video

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl