10 brīnumgardas receptes ar rabarberiem! Pamēģini!

0 Komentāru
10 brīnumgardas receptes ar rabarberiem! Pamēģini!
publicitātes foto

Rabarberi ir īsta Latvijas dārzu pērle – tie ir vieni no pirmajiem, kas nogatavojas, un no tiem var pagatavot daudz un dažādu gardumu. Tāpēc piedāvājam Tev 10 dažādas receptes, kur pirmo vijoli spēlē rabarbers!

Ātrā kefīra plātsmaize ar rabarberiem

Foto: Piegalda.lv

Rabarberus noskalo, nomizo un sagriež nelielos 1 cm gabaliņos. Liek bļodā, apber ar pāris ēdamkarotēm cukura un atstāj, lai nedaudz atsulojas. Cepešplāti izklāj ar cepamo papīru. Mīklu izņem no iepakojuma, sadala plāksnēs un atstāj atkausēties. Atkausētu mīklu izrullē plānā kārtiņā pa visu cepešplāti, maliņas uzloka uz augšu. Kanēli sajauc ar 2 ēdamkarotēm cukura. Atsevišķā bļodā liek biezpienu, pievieno olas, kefīru vai šķidru krējumu, atlikušo cukuru, vaniļas cukuru, no ½ citrona norīvētu miziņu un kartupeļu cieti.

Visu recepti lasi te!

Krāsnī cepti jaunie kartupeļi ar asinsdesu un rabarberu čatniju

Foto: Piegalda.lv

Vispirms pagatavo čatniju. To var darīt arī iepriekšējā dienā. Visas sastāvdaļas sagriež vai sasmalcina un liek katliņā kopā ar mazliet olīveļļas un/vai sviesta. Pievieno pavisam nedaudz ūdens (lai nepierauj) un sautē, līdz visas sastāvdaļas ir mīkstas un savārījušās kopā. Vārīšanās laikā pievieno mazliet brūnā cukura, vīna etiķi un vēl pavāra. Pēc nogaršošanas pievieno sāli (ja liekas, ka nepieciešams) un citas garšvielas.

Visu recepti lasi te!

Mazās rabarberu un aveņu galetes

Foto: Piegalda.lv

Pagatavo mīklu – sajauc kopā abus miltus, cukuru un sāli. Pievieno uz rupjās rīves sarīvētu sviestu, un ar rokām visu sadrupina rupju smilšu konsistencē. Pakāpeniski, pa ēdamkarotei pievieno aukstu ūdeni, un ar rokām mīca, līdz sanāk vijīga viendabīga mīkla. Mīklu saveļ bumbā un liek ledusskapī 30 minūtes atpūsties. Rabarberu gabaliņus un avenes liek vienā bļodā un sajauc kopā ar cukuru un kartupeļu cieti. Apmaisa, lai visi augļi ir vienlīdz aplipuši ar cieti un cukuru.

Visu recepti lasi te!

Rabarberu čatnijs, ko pasniegt pie sieru plates

Foto: Piegalda.lv

Sīpolus un ingvera sakni nomizo un smalki sakapā. Visu liek katliņā un uz lēnas uguns olīveļļā vai sviestā izsautē zeltainus. Pievieno etiķi, un vāra ~ 10 minūtes, līdz izgaro viss sīvums un skābums. Datelēm izņem kauliņus, un sagriež gabaliņos. Ābolus nomizo, izņem serdes un smalki sagriež. Dateles, rozīnes, ābolus, sāli un cukuru pievieno sīpoliem un sautē katliņā bez vāka, kamēr āboli ir mīksti.

Visu recepti lasi te!

Rabarberu un mandeļu plātsmaize

Foto: Piegalda.lv

Vispirms pagatavo mīklu. Lielā bļodā jauc kopā smalkos un pilngraudu miltus, cukuru un sāli. Aukstos sviesta kubiņus pārber pāri miltu masai un ar pirkstiem tos ieberž miltos, līdz konsistence līdzinās smiltīm ar pāris lielākām sviesta drupačām. Glāzē lej paniņas un ledusauksto ūdeni, samaisa un pa vienai ēdamkarotei pievieno miltu masai, apmaisot ar spatulu. Pievieno tikai tik daudz, lai mīkla turas kopā, kad to viegli saspiež. Mīklu sadala 15 mazākās bumbiņās, katru no tām saspiež un viegli izsmērē pa galda virsmu ar apakšdelma palīdzību, tādā veidā piešķirot mīklai kārtainumu, kad tā būs krāsnī. Visu mīklu savāc vienkopus, saveļ bumbā un saplacina kā pankūku. Ietin pārtikas plēvē, atdzesē ledusskapī vismaz 30 minūtes.

Visu recepti lasi te!

Rabarberu tarte

Foto: Piegalda.lv

Lielā bļodā vai virtuves kombaina krūzē liek sviestu kopā ar miltiem. Ja izmanto kombainu, tad smalcina, līdz izveidojusies smiltīm līdzīga konsistence. Ja virtuves kombaina nav, tad dara to ar rokām – sviestu un miltus saberž kopā. Jācenšas darīt to ātri, jo sviests nedrīkst kļūt mīksts un sasilt. Kad iegūta pareizā konsistence, pievieno cukuru un olas. Blendē vai ar rokām mīca kopā, līdz izveidojusies viendabīga konsistence un mīkla sāk lipt kopā. Ja tomēr tā negrib turēties kopā, pievieno ēdamkaroti auksta ūdens un mēģina vēlreiz. Ar ūdeni neaizraujamies.

Visu recepti lasi te!

Kraukšķīgie skābā krējuma rabarberu kvadrātiņi

Foto: Piegalda.lv

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai. Cepamo formu ierīvē ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Riekstus rupji sakapā. Uz pannas izkausē 50 g sviesta, kurā iemaisa riekstus un cukuru. Samaisa diezgan sausu, irdenu masu. Pārējo sviestu sajauc kopā ar cukuru un olu. Kad masa saputojusies krēmīga un viendabīga, tajā iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un sāli. Visbeidzot pievieno skābo krējumu. Kad mīkla izmaisīta krēmīgi viendabīga, iemaisa rabarberu gabaliņus.

Visu recepti lasi te!

Sirds kūka ar rabarberiem

Foto: Piegalda.lv

Rabarberus nomizo un sagriež 1 cm lielos gabaliņos. Apber ar 1–2 ēdamkarotēm cukura, lai rabarberi nedaudz atsulojas. Lielā bļodā iesit olas, pieber vaniļas cukuru un cukuru, atstājot divas ēdamkarotes vēlākam laikam. Sakuļ krēmīgā masā. Sodu izšķīdina citronu sulā. (Ja lieto cepamo pulveri, tas citronu sulā nav jāiemaisa.) Pievieno olu masai.
Visu recepti lasi te!

Ātrā rabarberu un biezpiena plātsmaize

Foto: Piegalda.lv

Rabarberus noskalo, nomizo un sagriež nelielos 1 cm gabaliņos. Liek bļodā, apber ar pāris ēdamkarotēm cukura un atstāj, lai nedaudz atsulojas. Cepešplāti izklāj ar cepamo papīru. Mīklu izņem no iepakojuma, sadala plāksnēs un atstāj atkausēties. Atkausētu mīklu izrullē plānā kārtiņā pa visu cepešplāti, maliņas uzloka uz augšu. Kanēli sajauc ar 2 ēdamkarotēm cukura. Atsevišķā bļodā liek biezpienu, pievieno olas, kefīru vai šķidru krējumu, atlikušo cukuru, vaniļas cukuru, no ½ citrona norīvētu miziņu un kartupeļu cieti.

Visu recepti lasi te!

Rabarberu un zemeņu kūka zem bezē cepures

Foto: Piegalda.lv

Sagatavo smilšu mīklu pamatnei: sviestu ar cukuru un miltiem ar pirkstiem saberž drupačās. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu baltumus noliek vēsumā. Sviesta, cukura un miltu maisījumam pievieno olu dzeltenumus un pienu, ātri samīca mīklu. Tai jābūt mīkstai un vijīgai, ja tā ir par sausu un plaisā, iemīca vēl nedaudz piena. Kūkas veidni iesmērē ar sviestu un viscaur izklāj ar plānu kārtiņu smilšu mīklas. Mīklu pārklāj ar alumīnija foliju un liek cepties 200 °C temperatūrā 5–10 minūtes. Rabarberus sagriež mazos gabaliņos. Zemenes sagriež mazos gabaliņos.

Visu recepti lasi te!
0 Komentāru