Pavasara ”spridzeklis” – maurloki

Komentāri
Pavasara ”spridzeklis” – maurloki
Foto: Michael Porter, Flickr

Ja trūkst enerģijas un darba prieka, laiks lūkoties pēc pirmajiem pavasara zaļumiem! Mazliet piemirsts gardums ir maurloki, kas ir vērtīgs C vitamīna un karotīna avots.

100 grami mazo lociņu satur 75 mg C vitamīna, tādēļ spēj uzlabot omu un pašsajūtu. Maurloki ir maigāki nekā, piemēram, puravi, sīpolloki vai šalotes sīpoli, tādēļ ēdiens iegūs niansētāku garšu. Pavasarī lociņus ēd svaigus, taču tos var arī sasaldēt ziemai.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

”Vienmēr jāatceras, ka dārzeņus, zaļumus visvērtīgāk ir ēst to sezonas laikā. Pavasaris ir maurloku, sparģeļu, bērzu sulu laiks. Izbaudīsim to,” aicina restorāna Aqua Luna šefpavārs Gints Aizupietis.

Ar maurlokiem var pārkaisīt, piemēram, grauzdiņus vai omleti ar kazas sieru, parastas sviestmaizes vai mīksti vārītas olas. Tos var pievienot pavasara zaļajiem salātiem. Tvaicētus jaunos kartupeļus lieliski papildinās seleriju un maurloku sviests.

Īsts pavasara ”spridzeklis” ir lasis kopā ar sparģeļiem un gaisīgo holandiešu mērci, kurai pievienoti maurloki. Ēdienā ir daudz vitamīnu un noderīgu taukvielu, savukārt mērcei pievienotie zaļumi izcels zivs garšu, uzsver šefpavārs.

Lasis, sparģeļi un holandiešu mērce ar maurlokiem

Četrām porcijām vajadzēs: 600 gramus laša filejas vai auksti kūpināta laša, 800 gramus sparģeļu, olīveļļu, sāli, piparus. Holandiešu mērcei: trīs lielus olu dzeltenumus, ēdamkaroti svaigi spiestas citronu sulas, 100 gramus nesālīta sviesta.

Holandiešu mērces pagatavošana. Ūdens peldē vai tvaikos karsētā traukā puto olu dzeltenumus kopā ar citronu sulu. Uzmanies, lai olas neuzvārās! Kad masa sāk sabiezēt, lēnām, vienlaikus turpinot putot, pievieno iepriekš izkausētu sviestu. Gatavā mērcē iemaisa sakapātus maurlokus. Ja mērce pirms pasniegšanas ir pārāk sabiezējusi, tai var pievienot vienu vai divas tējkarotes karsta ūdens.

Sparģeļiem nogriež galus, vajadzības gadījumā nomizo virsējo slāni, kuru ir grūti sakošļāt. Tos dažas minūtes apvāra, pēc tam ātri apcep sviestā vai olīveļļā. Ja izvēlējāties svaigu lasi, tad filejas apcep olīveļļā no abām pusēm, apkaisa ar garšvielām.

Uz šķīvja vispirms liek lasi, pēc tam sparģeļus, pārlej ar holandiešu mērci. Labi garšos kopā ar 2008 Etude Chardonnay, Carneros, California vīnu.

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā!

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā! 1

Vai Latvija varētu kļūt par velo zemi līdzīgi kā Nīderlande? Vai pie mums maz iespējams braukt ar riteni visu gadu? Un kā komfortabli ierasties savā birojā, ja esi minies uz darbu ar riteni ziemā?

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

2018. gads make-up pasaulē mirdz vēl spožāk nekā iepriekšējais. Tendenču virsotnēs gozējas metālisks spīdums, gliteri un pat uz ādas uzlīmējami akmentiņi, ļaujot mums uzmirdzēt kā dārgakmeņiem. Ja ar mirdzumu un spīdumu jau esam pazīstamas kopš pagājušā gada, tad viena toņa acu ēnas, izteikti kuplas skropstas un citas aktuālākās tendences vēl jāiepazīst. Esi gatava jauniem skaistuma piedzīvojumiem? Iepazīsties ar 10 interesantākajām grima tendencēm šajā gadā!

Lasi vēl