Komentāri
FOTO: Dreģe vingro, Strenga iedzer – Dailes teātra seniori satiekas Ozolgales pansionātā
Foto: Daina Geidmane

Režisors Kārlis Auškāps kopā ar Dailes teātra senioriem iestudējis izrādi Ērtas dzīvošanas mirklīši, kam dots žanra apzīmējums ”septiņi omulīgi vingrojumi 1 daļā”. Pēc Ērika Hānberga darbu motīviem dramatizējumu veidojis Auškāps. Pirmizrāde notiks ceturtdien, 10. decembrī, Mazajā zālē, informē Dailes teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Ozolgales pansionātā satiekas Pirmā grēka līča personāži. Te katram ir savs kaktiņš, savs stūrītis, bezmaksas Wi-fi, radio un televizors. Un viss notiek kolektīvi. Viņiem ir obligātās možuma pusstundas un relaksācijas mūzikas nodarbības. Viņiem ir noteikumi un instrukcijas, rokdarbu un tehnisko interešu nodarbības. Nedrīkst nolaist rumpi un zaudēt optimismu! Turklāt vēl sociālās aprūpes centra sabiedriskās dzīves enerģiskajai vadītājai Spulgai ir dzimšanas diena, un tiek gatavots pārsteigums – īsts teātra uzvedums.

Izrādē Ērtas dzīvošanas mirklīši lomas atveido Olga Dreģe, Ilze Vazdika, Lidija Pupure, Pēteris Liepiņš, Aivars Siliņš, Juris Strenga, Gunārs Placēns, Āris Rozentāls, kā arī Baiba Indriksone.

Jauniestudējuma radošajā komandā strādā arī scenogrāfs Kristaps Skulte, kostīmu konsultante Ivonna Straume, mūzikas režisors Juris Vaivods, videomākslinieks Māris Jenzens un gaismu mākslinieks Harijs Zālītis.

Foto

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl