Komentāri

Filmēšana bez operatora, izpalīdzīgu garāmgājēju palīdzības izmantošana, “cīniņš” ar konferenču kārtības uzmanītājiem – tie ir tikai daži no pārbaudījumiem, kas jāpārcieš ziņu reportieriem, lai sagatavotu Tev, skatītāj, interesantu sižetu!

LNT Ziņu dienesta reportieris Uldis Āboliņš uz sižetu filmēšanu Anglijas ziemeļrietumu pilsētās novembrī devās viens bez operatora, un tamdēļ ne tikai intervēja cilvēkus, bet pats arī filmēja.

Šādu divi vienā metodi sauc par backpack journalism, ko pavada liels izaicinājums, īstenojot sižetu piefilmējumiem vajadzīgos kadrus un filmējot stand-up jeb reportiera tekstu kameras priekšā. Bieži vien tas nav viegli.

Uldis pie tā gan ir pieradis, jo regulāri divu gadu laikā ar šādu backpack journalism metodi gatavoja sižetus LNT Ziņām, kamēr dzīvoja Mančestrā. Reizēm, kad nav bijis līdzi statīva, bet bija nepieciešams nofilmēt paša tekstu kameras priekšā, Uldis ir pat lūdzis vienkāršus garāmgājējus Anglijas un Īrijas ielās paturēt kameru.

Tas, kas paliek aiz kadra un ziņu raidījuma laikā nav redzams skatītājiem, aplūkojams šajā video kompilācijā, kurā var gūt priekšstatu, ko nozīmē būt gan reportierim, gan video operatoram vienlaikus:

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl