Demontēs Rīgas saldāko istabu

Komentāri
Demontēs Rīgas saldāko istabu
Publicitātes foto

21. martā interjera un delikatešu centrā mc2, Krasta ielā 68a, tiks uzsākta unikālās no īstas šokolādes veidotās istabas demontāža. Daļa ekspozīcijas tiks sadalīta mazos gabaliņos, kuri kā suvenīri tiks dāvāti interjera un delikatešu centra mc2 apmeklētājiem.

Unikālais mākslas darbs – istaba, kurā visas detaļas pagatavotas tikai un vienīgi no šokolādes, tika atvērta par godu Svētā Valentīna dienai. 13. februārī Rīga iegāja vēsturē un kļuva par vienu no nedaudzajām pilsētām pasaulē, kurā izveidota šāda – 20 m2 liela no īstas šokolādes pagatavota istaba. Apskatīt šokolādes istabu interesenti vēl var līdz 21. martam, kad notiks neparastās istabas demontāža.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

”Šokolādes istabā lieliski tiek apvienotas delikateses, kāda neapšaubāmi ir šokolāde, un interjers, jo ir radīts dabīga lieluma istabas iekārtojums ar augstas klases dizaina mēbelēm. Kopā tas pilnībā iemieso Interjera un delikatešu centra mc2 ideju”, stāsta mc2 direktore Ārija Avota.

Rīgas šokolādes istaba tika veidota divus mēnešus. Lai pārvietotu šokolādes istabas atsevišķās detaļas, bija nepieciešama speciāla tehnika, kura nodrošina noteiktu temperatūras režīmu. Istabas montāžai un pilnīgai tās pabeigšanai bija nepieciešama apmēram nedēļa. Šokolādes istabas autore ir pazīstamā šokolādes skulptore Jeļena Klimenta.

”Saldā istaba sastāv no vairāk nekā 50 elementiem. Tostarp mēbeles, kamīns ar svecēm, paklāji, gleznas, pulkstenis, ziedi, klāts galds, zem kura apgūlies suns. Viss kā īstā istabā un atveidots dabīgā lielumā. Turklāt šī ir vienīgā istaba pasaulē, kurai piemīt sava neatkārtojama smarža,” stāsta J. Klimenta. Viņa piebilst, ka darbs bija sarežģīts, tas paveikts ar īpašu rūpību. Lai izveidotu šokolādes istabu, bija nepieciešami 600 kilogrami šokolādes. Tā vesta no visām pasaules malām – Šveices, Beļģijas, Jaunzēlandes, Brazīlijas.

”Strādāt ar šokolādi ir ārkārtīgi interesanti, veidojot tā viegli pakļaujas, jauki smaržo. Lai veidošana izdotos, temperatūrai jābūt 35–40 grādu robežās. Ja temperatūra būs augstāka, šokolāde ātri kusīs un zaudēs formu. Ja šokolāde būs pārāk auksta, tā ātri kļūs cieta un trausla. Tikai iedomājaties, cik šis darbs ir sarežģīts! Bet patīkams! Šokolādes istabas izveide kaut kādā mērā ir līdzīga ledus skulptūru veidošanai. Bet šokolāde ir silta, gardi smaržo un rada visapkārt vienreizēju atmosfēru. Tā ir tik dažāda – balta, melna, ar dažādu kakao saturu. Ideāls materiāls, lai mākslinieka fantāziju ieviestu dzīvē,” pieredzē dalās J. Klimenta.

Šokolādes istabas slēgšana būs daļa no Saldumu festivāla, ko ik gadus rīko veikali Gastronome.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl