Komentāri
Foto: ar vērienu un ballīti līdz astoņiem rītā Miera ielā atklāts jauns alus bārs
Artūrs Martinovs

Ar pudeles sasišanu pret sienu, gluži tāpat kā palaižot jaunu kuģi jūrā, pagājušajās brīvdienās Rīgā atklāts alus brūzis un bārs ”Ziemeļu Enkurs”. Krogs atrodas Matīsa ielā 8, un to kopīgiem spēkiem izveidojuši aldaris Dāvis Linde un jūrasbraucējs Klāvs Killo.

Atklāšanas pasākuma apmeklētāji baudīja gan brūzī brūvēto alu un pagatavotās uzkodas, gan arī grupas ”Čipsis un Dullais” koncertu, kā arī piedalījās citās aktivitātēs, starp kurām bija gan jauna alus nosaukuma konkurss, gan iespēja tetovēties, kuru izmantoja piecdesmit cilvēki. 27 no drosminiekiem izvēlējās tetovēt enkuru.

Viesiem bija pieejami septiņi dažādi ali, un populārākie brūvējumi vakara gaitā bija eils ”Azimuts”, pēc beļģu tumšā alus receptēm radītais ”Ledlauzis” un augļu alus ”Nāra”.

”Lai gan pašos pamatos tas ir saglabājies nemainīgs, alus vārīšana ir radošs process, un vienmēr var atklāt jaunas garšas un radīt jaunus alus veidus. Iespējas ir neierobežotas, un mēs mīlam eksperimentēt. Patlaban ”Enkurā” ir pieejami septiņi dažādi alus veidi, un protams, vienlaikus brūvējam jaunus alus,” stāsta Dāvis Linde.

”Latvieši vienmēr bijusi lepna jūrnieku tauta, kam piemīt piedzīvojumu gars, darba apziņa un izturība. Mūsu brūzis sevī iemieso tieši šīs īpašības. Enkurs aizsargā apkalpi un garantē visu pārējo uz kuģa esošo drošību. Enkurs ir drosmes un veiksmes simbols,” pauž kompānijas kapteinis Klāvs Killo, pieredzējis jūrnieks, kurš ir apceļojis pasauli un zina, kas ir gards un labs alus.

Lasi vēl