Kārtīgs zivju ēdiens no padomju laika – “Dullajā receptē” viesojas grupa “Ducele”

Pievienot komentāru

Kādreiz padomju laikos ceturtdienas bija zivju dienas un Duceles puišiem izdevās “uz dullo” uzgriezt kārtīgu padomju laika zivju ēdienu – reņģu kotletes. 

Šoreiz gan reņģu vietā tika izmantotas salakas, un ar dziesmām, jokiem, atmiņām kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu tapa garšīgas kotletes no 1974. gada pavārgrāmatas.

Skatītājiem ir iespēja savā īpašumā iegūt grupas “Ducele” albumu. Konkurss atrodams raidījuma “Dullā recepte” Facebook lapā.

Lauris kā vienmēr dalījās ar virtuves knifiņiem un nodemonstrēja meistarklasi tomātu mērces pagatavošanā. Beigu beigās sanāca kārtīga maltīte visiem.

Visi ”ducelieši” ar entuziasmu metās gatavot un jokoja, ka sievām nevarēs rādīt, kā prot gatavot, citādāk arī mājās nāksies stāvēt pie plīts.

Reņģu kotlešu recepte

  • Reņģu kotletes
  • 500g svaigu reņģu
  • 1 sīpols
  • 4 ēd.k. rīvmaizes
  • Milti, pipari, sāls
  • 2 olas
  • Taukviela cepšanai

Reņģēm pēc izķidāšanas un nomazgāšanas nogriež galvas. Zivis ar visām asakām, pievienojot sīpolu un rīvmaizi 2x samaļ gaļas mašīnā. Pievieno sāli, piparus, olas. Veido kotletes, apviļā miltos, cep brūnas sakarsētos taukos. Pasniedz ar kartupeļirm, sīpolu, krējuma vai tomātu mērci.

”Dullā recepte” ir kulinārs piedzīvojums ar restorāna ”36. līnija” šefpavāru Lauri Aleksejevu. Tā ir iespēja kopā ar slaveno pavāru un viņa viesiem iepazīt receptes, kas sen jau nogrimušas aizmirstībā. Daudzās mājās joprojām ir atrodamas senās recepšu grāmatas, bet cik daudz mēs tās izmantojam un atceramies no mūsu vecāku, vecvecāku galdiem?

Skaties raidījumu ”Dullā recepte” svētdienās 9.25 kanālā TV3!