Mēs izmantojam cookies. Tie mums palīdz Tevi atcerēties!
Es saprotu
Kas ir cookies?

Svētdiena, 18. novembris

Aleksandrs, Doloresa

Horoskops aunam

Var gadīties, ka mēģināsi citiem pierādīt savu pašpietiekamību nevēloties iesaistīties vai paliekot malā kādos sabiedriskos pasākumos. Tā ir tava izvēle un , ja jūties komfortabli, necenties nevienam izdabāt.

Horoskops vērsim

Baudi pieklusināto mājas atmosfēru un izvairies no pasākumiem, kuri ir fiziski vai mentāli nogurdinoši. Nepiespiestībā un vieglumā būs īstā svētku noskaņa.

Horoskops dvīņiem

Jūtīgums un draudzēties vēlme ies rokrokā ar loģisko domāšanu arī plānojot un pavadot šo svētku brīvdienu. Tas pavērs iespējas uz iesaistīšanos pasākumos un notikumos, kuri īsti nav tavā gaumē, bet ko neizdarīsi labas kompānijas dēļ!

Horoskops vēzim

Ļaujies savam tolerantajam un pielaidīgajam emocionālajam stāvoklim, īpaši saskarsmē ar tuviniekiem. Sveicini tos, kas tālumā bauda vasaras sākumu. Piedod viņu nelielās neveiklības un arī tev taps piedots par lielākajām. Sveiciens svētkos, mans draugs!

Horoskops lauvai

No tevis var sagaidīt diezgan neprognozējamas darbības, kuru cēlonis būs pārliekā ideālismā un izteiktā individuālismā. Nerēķinoties ar kopējo noskaņu, pats būsi savu svētku scenārija autors.

Horoskops jaunavai

Šī brīvdiena var paiet kā bezsvara kritiens neprātīgā un arī slepenības apvītā mīlas afērā. Ja šajā eiforijas brīdī būsi kaut nedaudz spējīgs pievērsties savu sajūtu pašanalīzei, sapratīsi, ka meklē radniecīgas dvēseles klātbūtni.

Horoskops svariem

Arī svētkos ir iespējams atrast kaut ko sev īpašu kulturāli izglītojošā jomā un tiešo to meklēsi. Šodien emocionālo gandarījumu sniegs baudījums dvēselei nevis materiāli miesiskās baudas.

Horoskops skorpionam

Kāpēc gan neļauties drauga neatvairāmam priekšlikumam? Tomēr galīgi neaizmirsti par loģiku, veselo saprātu un citiem racionāliem situāciju analīzes instrumentiem, lai svētki nepārvērstos haosā.

Horoskops strēlniekam

Noteikti neizmirsti veltīt savu uzmanību vecākiem. Šodien paturi prātā un respektē noteikumu, ka vecākiem vienmēr ir taisnība, un jūsu komunikācija būs abpusējas sirsnības caurstrāvota.

Horoskops mežāzim

Šajā svētku dienā demonstrēsi patīkamas manieres un uzmanības pilnus žestus tikai tiem cilvēkiem, kuri šķitīs tavas uzmanības vērti. Šodien tavi kritiķa talanti spīdēs jo spoži. Galu galā, salūtu var skatīties arī vienatnē!

Horoskops ūdensvīram

Saviesīga kopā būšana ar radiniekiem kalpos kā izdevīga, bet patīkama iespēja nogludināt iepriekš radušās domstarpības, jo pie bagātīgi klāta svētku galda būtu nepiedienīgi risināt mantiskās un tiesiskās attiecības.

Horoskops zivīm

Dienu organizēsi galveno uzsvaru liekot, uz sava partnera labsajūtu jūsu kopīgajos amoriskajos klejojumos. Spēsi taktiski un skaisti pasniegt savas vēlmes un partneris pat nenojautīs, ka viss jau iepriekš saplānots.

TV3
Vairāk..
LNT
Vairāk..
TV6
Vairāk..
Kanāls 2
Vairāk..
3+
Vairāk..
Dreamchef

Pīles krūtiņa ar apelsīnu marmelādes mērci un burkānu biezeni

Receptes autors: Helene

Pīles krūtiņa ar apelsīnu marmelādes mērci un burkānu biezeni

Nepieciešamās sastāvdaļas

  • Pīles krūtiņa
  • Rozmarīns
  • Burkāni (5 lieli vai 8 mazāki)
  • 100g sviesta
  • 100ml putukrējuma
  • 2 ķiploku daiviņas
  • Olīveļļa
  • 2 ēdamkarotes vīnogu etiķa
  • Balzamiko
  • 200g vārītu biešu
  • 200g apelsīnu marmelādes
  • 200ml svaigas apelsīnu sulas
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 1 ēdamkarote Dižonas sinepju
  • Svaigi zaļumi servēšanai

Pagatavošana

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220° C.
  • Nomizo burkānus, ieliec tos aukstā ūdenī un vāri apmēram 30 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. 1 burkānu atstāj nevārītu.
  • Kamēr burkāni vārās, nomizo bietes un sagriez tās vienāda izmēra ripās. Ripiņās sagriez arī 1 burkānu, kurš netiek vārīts.
  • Iemarinē bietes ar balzamiko un ķiploku gabaliņiem. Turi marinādē 15 minūtes.
  • Paņem pannu un ielej tajā svaigi spiestu apelsīna sulu, pievieno apelsīnu marmelādi, soju, ķiploku, sinepes. Liec uz uguns un karsē līdz masa kļūst viendabīga, visu laiku maisot to.
  • Uzkarsē pannu uz lielas uguns, pīles krūtiņā veic dažus nelielus iegriezumus, un liec to uz pannas ar ādu uz leju. Cep pīli 3 minūtes, neizmantojot taukvielas (uz sausas pannas). Tad apgriez to un cep vēl 2 minūtes. Pēc tam pannu ar pīles krūtiņu ieliec cepeškrāsnī uz 8 minūtēm.
  • Tikmēr paņem sagrieztos burkānus, izkārto tos uz cepamā papīra, aplej ar olīveļļu, nedaudz sāls, rozmarīna. Blakus izkārto marinēto biešu gabaliņus un liec tos cepeškrāsnī.
  • Paralēli ņem vārītos burkānus un ieliec tos blenderī. Pievieno sviestu, vīnogu etiķi, 50g putukrējuma (bez saldinātājiem), sajauc visu kopā. Ja masa nav pietiekoši krēmīga, pievieno arī atlikušos 50g putukrējuma.
  • Pīli izņem no cepeškrāns un ļauj tas atlaisties vismaz 5 minūtes.
  • Tikmēr dekorē šķīvi, izkārtojot uz tā burkānu biezeni, apceptās burkānu un biešu ripiņas, pāri tām liec pīles krūtiņu (sagrieztu 2-3 gabalos). Pārlej apelsīnu marmelādes mērci un dekorē ar svaigiem zaļumiem.

Lai labi garšo!