Mēs izmantojam cookies. Tie mums palīdz Tevi atcerēties!
Es saprotu
Kas ir cookies?

Trešdiena, 20. marts

Made, Irbe

Ieskaties arī
Horoskops aunam

Lai iepriecinātu citus un apmierinātu savas vajadzības, nāksies piepūlēties. Uzņemies tikai ātri izdarāmus darbus, jo sarežģītām un garām distancēm tev nepietiks izturības.

Horoskops vērsim

Darba nolūkos būtu ieteicams doties pieredzes apmaiņas komandējumos vai piedalīties izglītojošos kursos. Šodienas galvenā tēma ir viss, kas saistās ar ārzemju partneriem un tirdzniecību.

Horoskops dvīņiem

Šodien izdosies uzlabot un pieslīpēt savus starpnieka un vidutāja talantus. Ja esi jurisprudences kalps, šī ir viena no tām dienām, kad vari sasniegt profesionālo triumfu.

Horoskops vēzim

Būsi optimisma un entuziasma iedvesmots, lai ķertos klāt tām dzīves sfērām, kur nepieciešama jaunu iemaņu apgūšana. Pratīsi veikli apvienot savus tiešos darba pienākumus ar radošu privātu projektiņu.

Horoskops lauvai

Palielināsies vajadzība pēc emocionālas saskarsmes. Attiecībās ar dzīvesbiedru, darba partneriem būs pieaugoša intensitāte, kuru nedrīkst novest līdz spriedzei. Šodien visu var nokārtot visiem iesaistītajiem draudzīgi vienojoties.

Horoskops jaunavai

Tevi šodien vilks uz transcendentālām pieredzēm un būs vēlme izpētīt, kas atrodas aiz apvāršņa. Apkārtējie gan neļaus galīgi ieslīkt savos sapņos, būs arī jāpastrādā. Centies apvienot patīkamo ar neatliekamo.

Horoskops svariem

Ja sajūti sevī spēku un pieaugošu entuziasmu, vari droši uzņemties vissarežģītāko un izaicinošāko uzdevumu izpildi. Saviļņojums ražos nepieciešamo adrenalīnu, tāpēc nebūsi apturams un pārspējams.

Horoskops skorpionam

Ja tu neieņem augstu amatu, nemēģini slēgt darījumus un rīkoties pārsniedzot savu pilnvaru robežas. Neuzņemies slepena padomdevēja vai samierinātāja lomu, bet nokārto savas saistības.

Horoskops strēlniekam

Visas šodienas veiksmes būs dēļ efektīvas rīcības un domāšanas sintēzes, bet visas neveiksmes radīsies dēļ steigas un nepietiekamas iedziļināšanās pētāmajā jautājumā.

Horoskops mežāzim

Šodien vari sevi palutināt gan ar kādu baudkāru iegribu apmierināšanu, gan ar nepārvaramu vēlmi iztērēt visu nesen nopelnīto naudu. Reizēm šāda iegribu apmierināšana ir veselīgāka, nekā dzelžaina piespiedu atturība.

Horoskops ūdensvīram

Pat, ja tava enerģiskā uzvedība ir pamatota, var nākties ciest dēļ vēlmes iespītēties vai visu sasteigt. Nepievērs uzmanību atšķirīgajiem uzskatiem un notiekošā vērtējumiem.

Horoskops zivīm

Ļoti emocionāli reaģēsi uz visām idejām, kuras skars tavas nākotnes perspektīvas. Nepārsteidzies, cenzdamies tās nekavējoties realizēt, bet apspriedies ar citām ieinteresētajām pusēm.

TV3
Vairāk..
LNT
Vairāk..
TV6
Vairāk..
Kanāls 2
Vairāk..
3+
Vairāk..
Dreamchef

Apcepta vistas krūtiņa ar divām mērcēm

Receptes autors: Mantvydas

Apcepta vistas krūtiņa ar divām mērcēm

Nepieciešamās sastāvdaļas

Vis class="lead" tas krūtiņai:
  • 1 neliela vistas krūtiņa
  • 300ml baltvīna
  • Sāls
  • 5 piparu graudiņi
  • 1 ķiploku daiviņa
Siera mērcei:
  • 50ml nesaldināts kondensētais piens
  • 60g Čedara siers
Holandes mērcei:
  • 1 vidēja izmēra olas dzeltenums
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju
  • 1 tējkarote vīnogu etiķa
  • 1 tējkarote citronu sulas
  • 100g sviesta
Piedevām:
  • 1 vidēji ciets kartupelis
  • Dažas bazilika lapas
  • 4 nelielas sēnes (pēc izvēles, baravikas, šitake)
  • 10 biešu lapas
  • Sāls
  • Pipari
  • 50g parmezāna vai Džiugas siera
  • Šķipsniņa čilli pulvera

Pagatavošana

  • Pagatavo siera mērci: Kondensēto pienu uzsildi katliņā, noņem no uguns, tad pievieno Čedara sieru un blenderī tos sajauc viendabīgā masā. Liec ledusskapī, līdz masa ir pilnībā atdzisusi.
  • Katlā uzkarsē ūdeni un vāri kartupeļus 10 minūtes. Tad nokās un ļauj tiem atdzist.
  • Tikmēr sagatavo šķidrumu vistas krūtiņas cepšanai, ūdenim pievienojot vīnu, piparus, ķiploku un ēdamkaroti sāls.
  • Ķeries klāt siera čipsu pagatavošanai: sagriez parmezānu sieru smalkās šķēlītēs, izkārto tās uz cepamā papīra un liec 180° C uzkarsētā cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
  • Gatavo Holandes mērci: olas dzeltenumu, sinepes un etiķa maisījumu vāri ūdens peldē (bļodu ieliec katlā, kurā ir karsts ūdens, tā, lai bļodas malas neaizskar ūdens virsmu). Sildi tik ilgi, kamēr masa sabiezē. Šo masu lēnām sajauc ar uzkarsētu sviestu un iemaisi, līdz tā iegūst biezu tekstūru. Tad papildini mērci ar citronu sulu, pievieno garšvielas pēc garšas. Uzglabā to siltā māla podiņā vai bļodā virs silta ūdens, lai mērce neatdzistu.
  • Paņem kartupeļus, nosusini tos un sagriez gabaliņos.
  • Ieliec vistas krūtiņu katlā tai iepriekš sagatavotajā šķidrumā (tam jābūt tik daudz, lai pārklātu visu krūtiņas gabalu). Vāri 10-15 minūtes, līdz tā kļūst mīksta un gatava.
  • Cep kartupeļus un sēnes karstā eļļā, līdz sēnes un kartupeļi paliek zeltaini brūni un kraukšķīgi. Izņem tos, nosusini, pievieno bazilika lapiņas, sāli, piparus un nedaudz etiķa.
  • Servē maltīti: uz šķīvja izkārto ceptos kartupeļus, tiem pāri liec vistu. Apkārt vistai izkārto sēnes ar bazilika lapiņām. Pārlej nedaudz siera mērces, tad holandes mērci.  Virspusē uzliec siera čipsus. Svaigumam pievieno biešu lapas un svaigu baziliku.

Tas arī viss!