Mēs izmantojam cookies. Tie mums palīdz Tevi atcerēties!
Es saprotu
Kas ir cookies?

Ceturtdiena, 26. aprīlis

Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Horoskops aunam

Šodien nemeklē jaunas pazīšanās biznesa vai personīgajā vidē. Lēmumi būs jāpieņem uz esošās pieredzes un zināšanas bāzes. Labāk pievērs uzmanību nenokārtotām materiālām saistībām.

Horoskops vērsim

Būsi lepns par saviem sasniegumiem un nekavēsies ne mirkli, lai to izrādītu pārējiem. Vari mēģināt uzsākt kaut ko pilnīgi nebijušu un jaunu, īpaši mākslu un dizaina jomā.

Horoskops dvīņiem

Visas tikšanās ar vadību, varas un valsts pārstāvjiem noritēs konstruktīvā un labvēlīgā gaisotnē. Tavas bažas būs nepamatotas, tieši otrādi – saņemsi pozitīvu vērtējumu par savu darbu.

Horoskops vēzim

Daudz ko no iecerētā un saplānotā neizdosies realizēt, jo kādā no darbiem iestrēgsi uz visu dienu. Centies sakausēt, konsolidēt un radīt jauno uz veco zināšanu un pieredzes bāzes.

Horoskops lauvai

Šodien īpaši sargāsi savu ievainojamību, tāpēc būsi uzbūvējis augstus aizsargvaļņus, lai citi netiek pāri. Simpātijas maskēsi ar atklātu pašpārliecinātību un nevērību.

Horoskops jaunavai

Neļauj citiem iejaukties tavos plānos un diktēt uzdevumus. Ja stāvi neziņā, stingri ievēro savu vadītāju, padomdevēju vai vecāku norādes. Neatļaujies brīvo improvizāciju par darba tēmu, jo var nākties visu pārdarīt.

Horoskops svariem

Citu cilvēku viedoklis dominēs pār tavējo. Vari pat necensties demonstrēt savas aplēses, redzējumu un situācijas analīzi. Tevi šodien nedzirdēs, tāpēc padari, ko sirdij tīkamu.

Horoskops skorpionam

Mānīgajam mieram neļauj sevi iemidzināt. Priekšnieki vai ģimenes patriarhi šodien cels gaismā tavus mazos pagātnes grēkus. Tā nebūs gluži šantāža, bet drīzāk atgādinājums, par nenokārtotām saistībām.

Horoskops strēlniekam

Partnerattiecībās vari piedzīvot kādus dinamiskus notikumu pavērsienus. Tās var iebraukt krustojumā, kur ceļi ved uz visām debesu pusēm. Daudz, kas būs atkarīgs no tevis, no veselā saprāta, kas nepievils.

Horoskops mežāzim

Šodien prātam pietrūks elastības un spriganuma, tāpēc izvēlies nodarbes bez papildus intelektuālās slodzes. Vari piedzīvot nespēka un pazemināta enerģijas tonusa brīžus. Nopērc kādus vitamīnus.

Horoskops ūdensvīram

Šodien tevi audzinās caur situācijām, kurās būs jārīkojas ārpus savas pierastās kustību trajektorijas. Iesprostos, ieslēgs degošā uguns aplī un nelaidīs ārā, kamēr nebūsi gatavs lēkt vai pateikt izšķirošo vārdu.

Horoskops zivīm

Lai kas arī neatgadītos, pieturies pie veselā saprāta diktētajiem noteikumiem. Neatsakies no visiem priekiem un baudām, bet neatdod sevi visu. Darba konfliktos jācenšas noturēties uz slidenā vidusceļa starp varu un nevaru.

TV3
Vairāk..
LNT
Vairāk..
TV6
Vairāk..
Kanāls 2
Vairāk..
3+
Vairāk..
Dreamchef

Apcepta vistas krūtiņa ar divām mērcēm

Receptes autors: Mantvydas

Apcepta vistas krūtiņa ar divām mērcēm

Nepieciešamās sastāvdaļas

Vistas krūtiņai:

  • 1 neliela vistas krūtiņa
  • 300ml baltvīna
  • Sāls
  • 5 piparu graudiņi
  • 1 ķiploku daiviņa

Siera mērcei:

  • 50ml nesaldināts kondensētais piens
  • 60g Čedara siers

Holandes mērcei:

  • 1 vidēja izmēra olas dzeltenums
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju
  • 1 tējkarote vīnogu etiķa
  • 1 tējkarote citronu sulas
  • 100g sviesta

Piedevām:

  • 1 vidēji ciets kartupelis
  • Dažas bazilika lapas
  • 4 nelielas sēnes (pēc izvēles, baravikas, šitake)
  • 10 biešu lapas
  • Sāls
  • Pipari
  • 50g parmezāna vai Džiugas siera
  • Šķipsniņa čilli pulvera

Pagatavošana

  • Pagatavo siera mērci: Kondensēto pienu uzsildi katliņā, noņem no uguns, tad pievieno Čedara sieru un blenderī tos sajauc viendabīgā masā. Liec ledusskapī, līdz masa ir pilnībā atdzisusi.
  • Katlā uzkarsē ūdeni un vāri kartupeļus 10 minūtes. Tad nokās un ļauj tiem atdzist.
  • Tikmēr sagatavo šķidrumu vistas krūtiņas cepšanai, ūdenim pievienojot vīnu, piparus, ķiploku un ēdamkaroti sāls.
  • Ķeries klāt siera čipsu pagatavošanai: sagriez parmezānu sieru smalkās šķēlītēs, izkārto tās uz cepamā papīra un liec 180° C uzkarsētā cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
  • Gatavo Holandes mērci: olas dzeltenumu, sinepes un etiķa maisījumu vāri ūdens peldē (bļodu ieliec katlā, kurā ir karsts ūdens, tā, lai bļodas malas neaizskar ūdens virsmu). Sildi tik ilgi, kamēr masa sabiezē. Šo masu lēnām sajauc ar uzkarsētu sviestu un iemaisi, līdz tā iegūst biezu tekstūru. Tad papildini mērci ar citronu sulu, pievieno garšvielas pēc garšas. Uzglabā to siltā māla podiņā vai bļodā virs silta ūdens, lai mērce neatdzistu.
  • Paņem kartupeļus, nosusini tos un sagriez gabaliņos.
  • Ieliec vistas krūtiņu katlā tai iepriekš sagatavotajā šķidrumā (tam jābūt tik daudz, lai pārklātu visu krūtiņas gabalu). Vāri 10-15 minūtes, līdz tā kļūst mīksta un gatava.
  • Cep kartupeļus un sēnes karstā eļļā, līdz sēnes un kartupeļi paliek zeltaini brūni un kraukšķīgi. Izņem tos, nosusini, pievieno bazilika lapiņas, sāli, piparus un nedaudz etiķa.
  • Servē maltīti: uz šķīvja izkārto ceptos kartupeļus, tiem pāri liec vistu. Apkārt vistai izkārto sēnes ar bazilika lapiņām. Pārlej nedaudz siera mērces, tad holandes mērci.  Virspusē uzliec siera čipsus. Svaigumam pievieno biešu lapas un svaigu baziliku.

Tas arī viss!