Mēs izmantojam cookies. Tie mums palīdz Tevi atcerēties!
Es saprotu
Kas ir cookies?

Svētdiena, 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Horoskops aunam

Atveries cilvēkiem, pārkāp paša uzliktos mūrus. Pretējā gadījumā tev būs grūti saglabāt to, kas svarīgs – sirdsmieru, dzīvesprieku un komfortu.

Horoskops vērsim

Būsi vinnētājs visās situācijās, kurās iesaistīsies. Tevi atbalstīs augstākie spēki gan aizbildņu, gan pielūdzēju veidolā. Vari paļauties ne tikai uz saviem sakariem un pieredzi, bet arī uz savu spēju apburt.

Horoskops dvīņiem

Šodien objektīvi sadali savus enerģijas resursus un nepāršauj pār strīpu ar baudām un tēriņiem. Atvēli sev nelielu vientulības brīdi, lai pārdomātu savas sajūtas.

Horoskops vēzim

Šodien ļoti noderēs tavas spējas saprasties ar miera traucētājiem vai skandalētājiem. Varēsi viņus gan uzklausīt, gan nomierināt. Neizrādīsi nosodījumu vai pārmetumu. Piedosi citiem viņu īslaicīgās vājības.

Horoskops lauvai

Nesavaldība tev nepalīdzēs, bet spēja harmoniski just un arī adekvāti izrādīt to, ko tava sirsniņa ir sajutusi un prāts aptvēris – gan. Gaisā būs jūtams solījums, ka galu galā viss nokārtosies bez asins izliešanas.

Horoskops jaunavai

Ir ļoti liela iespēja piepildīt tavu vēlmju kambarus. Būsi pārņemts ar mīlestības lietām un tālejošu plānu kalšanu. Jo vairāk enerģijas tajos ieguldīsi, jo taustāmāki būs rezultāti.

Horoskops svariem

Šajā dienā tev būs svarīgi ievērot kārtību, precizitāti un turēt dotos solījumus, arī iepērkoties. Pirkšanas prieku dubultosi, ja šajā procesā iesaistīsi arī savus dārgos un mīļotos.

Horoskops skorpionam

Diena atvērta flirtam un interesantu cilvēku ielaišanai savā dzīvē. Visi pārsteigumi un pārpratumi, ja nu tādiem būs lemts gadīties, beigsies veiksmīgi un bez sāpēm.

Horoskops strēlniekam

Saskaņa ar pasauli un tajā mītošajiem cilvēkiem būs uzmundrinoša un uz varoņdarbiem mudinoša. Sajutīsi sevī pārliecību izrādīt savas domas, jūtas, nostāju un attieksmi.

Horoskops mežāzim

Šodien var atklāties dažu cilvēku ne pārāk lojālā rīcība. Atrisini un izrunā domstarpības nekavējoties, nekrāj aizdomas un aizspriedumus. Dienas noslēgumā vari veiksmīgi patērēties. Galvenais, ka iegādātais sola garu un priekpilnu lietošanas mūžu.

Horoskops ūdensvīram

Būsi pārņemts ar jauniegūto paziņu izpēti un novērtēšanu. Intuīcija tev palīdzēs atrast līdzsvaru starp mīlestību un draudzību, došanu un ņemšanu.

Horoskops zivīm

Cenšoties nobaudīt dažādas dzīves krāsas, vari nokļūt neveiklās, pat divdomīgās situācijās. Beigās visi pārsteigumi un pārpratumi, ja nu tādiem būs lemts gadīties, izvērtīsies pietiekoši veiksmīgi.

TV3
Vairāk..
LNT
Vairāk..
TV6
Vairāk..
Kanāls 2
Vairāk..
3+
Vairāk..
Dreamchef

Apcepta vistas krūtiņa ar divām mērcēm

Receptes autors: Mantvydas

Apcepta vistas krūtiņa ar divām mērcēm

Nepieciešamās sastāvdaļas

Vistas krūtiņai:

  • 1 neliela vistas krūtiņa
  • 300ml baltvīna
  • Sāls
  • 5 piparu graudiņi
  • 1 ķiploku daiviņa

Siera mērcei:

  • 50ml nesaldināts kondensētais piens
  • 60g Čedara siers

Holandes mērcei:

  • 1 vidēja izmēra olas dzeltenums
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju
  • 1 tējkarote vīnogu etiķa
  • 1 tējkarote citronu sulas
  • 100g sviesta

Piedevām:

  • 1 vidēji ciets kartupelis
  • Dažas bazilika lapas
  • 4 nelielas sēnes (pēc izvēles, baravikas, šitake)
  • 10 biešu lapas
  • Sāls
  • Pipari
  • 50g parmezāna vai Džiugas siera
  • Šķipsniņa čilli pulvera

Pagatavošana

  • Pagatavo siera mērci: Kondensēto pienu uzsildi katliņā, noņem no uguns, tad pievieno Čedara sieru un blenderī tos sajauc viendabīgā masā. Liec ledusskapī, līdz masa ir pilnībā atdzisusi.
  • Katlā uzkarsē ūdeni un vāri kartupeļus 10 minūtes. Tad nokās un ļauj tiem atdzist.
  • Tikmēr sagatavo šķidrumu vistas krūtiņas cepšanai, ūdenim pievienojot vīnu, piparus, ķiploku un ēdamkaroti sāls.
  • Ķeries klāt siera čipsu pagatavošanai: sagriez parmezānu sieru smalkās šķēlītēs, izkārto tās uz cepamā papīra un liec 180° C uzkarsētā cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
  • Gatavo Holandes mērci: olas dzeltenumu, sinepes un etiķa maisījumu vāri ūdens peldē (bļodu ieliec katlā, kurā ir karsts ūdens, tā, lai bļodas malas neaizskar ūdens virsmu). Sildi tik ilgi, kamēr masa sabiezē. Šo masu lēnām sajauc ar uzkarsētu sviestu un iemaisi, līdz tā iegūst biezu tekstūru. Tad papildini mērci ar citronu sulu, pievieno garšvielas pēc garšas. Uzglabā to siltā māla podiņā vai bļodā virs silta ūdens, lai mērce neatdzistu.
  • Paņem kartupeļus, nosusini tos un sagriez gabaliņos.
  • Ieliec vistas krūtiņu katlā tai iepriekš sagatavotajā šķidrumā (tam jābūt tik daudz, lai pārklātu visu krūtiņas gabalu). Vāri 10-15 minūtes, līdz tā kļūst mīksta un gatava.
  • Cep kartupeļus un sēnes karstā eļļā, līdz sēnes un kartupeļi paliek zeltaini brūni un kraukšķīgi. Izņem tos, nosusini, pievieno bazilika lapiņas, sāli, piparus un nedaudz etiķa.
  • Servē maltīti: uz šķīvja izkārto ceptos kartupeļus, tiem pāri liec vistu. Apkārt vistai izkārto sēnes ar bazilika lapiņām. Pārlej nedaudz siera mērces, tad holandes mērci.  Virspusē uzliec siera čipsus. Svaigumam pievieno biešu lapas un svaigu baziliku.

Tas arī viss!