Komentāri

Kad vairāki juristi nostājas divās dažādās frontēs un aizstāv divas dažādas versijas par patiesību vienlaikus, tad uzvar tie, kuri atrodas augstākos amatos. Tā noticis pēc kāda negadījuma Ozolnieku novadā, kad policijas eksperti un apdrošinātāji pateikuši, ka vainīgs viens šoferis, bet izmeklētājs un prokurors, ka otrs.

2015. gada 17. decembrī Ozolnieku novadā pie pagrieziena uz Cenām notika smags negadījums. Automašīnas ”Toyota Auris” vadītāja, veicot neatļautu manevru, iebrauca sānā automašīnai ”Audi”, kurai pie stūres bija tobrīd 51 gadu vecā Zanda Štāle.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Ir pagājis pusotrs gads, bet satiksmes negadījuma lieta vēl nav galā, jo toreiz cietusī ”Audi” vadītāja nav mierā ar šogad policijas un prokuroru nolemto, ka vainīga patiesībā ir viņa, nevis meitene, kas veikusi pārgalvīgo apdzīšanu.

Dažādu iestāžu lēmumos auto vadītāja Zanda konstatējusi dažnedažādas nepilnības.

Izmeklētāja un prokurora lēmums pārsūdzēts Vidai Kravcovai – Jelgavas prokuratūras virsprokurorei. Viņa pateikusi, ka viss izskatīts pareizi. Un vēl viena lieta – izmeklēšanā ir viens liels brāķis. Policisti jau startā nohaltūrējuši, fiksējot notikušā apstākļus.

Paradoksālākais šajā stāstā ir ne vien tas, ka policijas eksperti atzinuši par vainīgu otru autovadītāju, bet arī fakts, ka apdrošinātāji, kuri parasti sīksti cīnās par savu peļņu, šoreiz bez ierunām Zandai izmaksājuši vairāk nekā 11 tūkstošus eiro lielu atlīdzību par kaitējumu veselībai un bojājumiem automašīnai.

Kas attiecas uz otru negadījumā iesaistīto autovadītāju, Zandai ir aizdomas, ka jaunajai sievietei ir labi sakari tiesībsargājošās institūcijās, tāpēc arī šāds lietas iznākums. Diemžēl ne policijā, ne Zemgales tiesas apgabala prokuratūrā komentārus par šo lietu neviens nevēlas sniegt.

Virsprokurors Dainis Mālmanis norāda, ka viss jau ir uzrakstīts uz papīra.

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl