Žurnāliste un recepšu grāmatu autore Iveta Galeja atklāj pīlādžu čatnija recepti

Skaidrīte Nitiša

Autors: Skaidrīte Nitiša

Pieredzējusi TV3 "Bez Tabu" žurnāliste, kura ļoti labi orientējas savstarpējo konfliktu un problēmu risināšanā. Veido sizetus par dažādām tēmām. Rūpīgi iedziļinās katrā stāstā un rod risinājumus pat sarežģītām konfliktsituācijām. Palīdz novērst netaisnību.

1 komentārs
Žurnāliste un recepšu grāmatu autore Iveta Galeja atklāj pīlādžu čatnija recepti

Iveta Galeja ir ne tikai televīzijas un radio raidījumu žurnāliste, bet arī tulko, raksta grāmatas un arī vada meistarklases ēdienu gatavošanā. Priecājas, ka šogad ir bagātīga pīlādžu raža, jo ir padomā ēdiens, ko no tiem gatavos.

Iveta jau izsenis gatavo visdažādākos ēdienus, arī konservē. Šogad jau paguvusi iekonservēt gan gurķus, gan tomātus, gan sviesta pupiņas, gan rabarberus ar čili un ingveru un daudz ko citu. Pagatavojusi arī viršu sīrupu.

Savu ģimeni un viesus pārsteidz arī ar neparastākām garšām un gatavo ēdienus pat no pīlādžiem. Iesaka izmēģināt pīlādžu čatniju jeb aso mērci.

Pīlādžu čatnija sastāvdaļas:

700 g pīlādžu

300 g sakapātu sīpolu

200 g sagrieztas paprikas

200 g tomātu

3 ēdamkarotes rozīņu

400 ml etiķa (var miksēt kopā dažādus)

cukurs, sāls, kanēlis, karijs un citas garšvielas.

Visas sastāvdaļas liek katlā, pievieno dažādas garšvielas (tostarp asās), etiķi un vāra aptuveni 3 stundas.

Pēc tam pilda burkās. Svarīgi to darīt, kamēr čatnijs jeb asā mērce vēl ir karsta. Vislabāk garšo pēc trim vai četriem mēnešiem, kad visas garšu buķetes sastāvdaļas ir saplūdušas kopā. Ēd kopā gan ar gaļas, gan zivju, gan jebkuru citu ēdienu, vadoties pēc sajūtām.

Savas receptes Iveta apkopojusi vairākās grāmatas. Tās ir gan par konservēšanu, gan padomi un receptes dažādu garšaugu izmantošanai ēdienos. Ir arī uzrakstījusi grāmatu par garšvielām. Līdz šim vēl nekad nebija ievietojusi pašas gatavoto ēdienu fotogrāfijas savā “Instagram” kontā. Gatavojot pīlādžu čatniju, izmēģina arī to. Pirmais mēģinājums ir veiksmīgs, un atsauksmes labas.

1 komentārs