Tas nemaz nav sarežģīti! Konditore parāda, cik vienkārši Lieldienu galdam ir pagatavojami sklandrauši

Alise Kubiloviča

Autors: Alise Kubiloviča

Bez Tabu raidījuma žurnāliste, kura ar lielu rūpību un uzmanību iesaistās sadzīvisku konfliktu un nebūšanu risināšanā.

Pievienot komentāru

Sagaidot Lieldienas un aicinot ikvienu svētkus sagaidīt ģimenes lokā mājās, “Bez Tabu” stāstu sērijā “Lieldienas galdā” filmēšanas grupa attālināti tiekas ar Latvijā zināmiem pavāriem, lai smeltos idejas gardām maltītēm. Konditore Airita Jurcika lauž stereotipus, pierādot, ka gardus sklandraušus svētku galdam var pagatavot ikviens.

Lai pagatavotu sklandraušus, nepieciešami rudzu milti, eļļa, ūdens, burkāni, skābais krējums, piens, sviests, kartupeļi, cukurs, kanēlis, sāls un ķimenes. Sākumā jāpagatavo mīkla – miltiem lej klāt ūdeni, paralēli mīklu maisot. Pievieno eļļu, sāli, kanēli. Mīklu atstāj uzbriest. Tikmēr izvāra kartupeļus un burkānus, kurus pēc tam pilda no mīklas pagatavotās laiviņās. Ar detalizētu recepti var iepazīties sižeta video.

Gala rezultātā sklandrauši sanāk koši, kas ļoti labi piestāv svētku galdam Lieldienās.