”Viņas melo labāk” aktrise Ieva Florence dalās ar savas ”dzīves diētas” recepti!

Baiba Runce

Autors: Baiba Runce

Bez Tabu raidījuma žurnāliste, kas gatava piedzīvojumiem un avantūrām. Ar tādu pašu kaislību dara arī savu darbu.

0 Komentāru

Dailes teātra, seriālu ”Viņas melo labāk” un ”Šķiršanās formula” aktrise Ieva Florence pie sava uztura piedomā katru dienu. Viņa ziemas periodā arī peldas ledainā ūdenī, lai rūdītos, un par sev piemērotāko valsti ēšanas ziņā uzskata Portugāli!

Ieva Florence pati sauc to par ”dzīves diētu” – katru rītu izdzer glāzi ūdens, turklāt ūdeni dzer visas dienas garumā – pirms un pēc ēdienreizēm. Un pirms vienas vai divām maltītēm ēd augļus. Iesaka granātābolus un apelsīnus, jo tieši šobrīd tie esot īpaši gardi.

Ieva parasti dod priekšroku zivīm nevis gaļai, un uzturā lieto tās regulāri – vismaz divas reizes nedēļā. ”Esmu zivju patriots, jo gaļa dod smaguma sajūtu vēderā, un vēl stundu pēc maltītes ir grūti. Zivs dod viegluma sajūtu, un to pašu vajadzīgo, ko gaļa,” pieredzē dalās aktrise.

Nesen ar draugu apceļojuši vairākas valstis, un izvēlējušies, kurā katrs labprāt paliktu tikai ēšanas dēļ. Par ar savu ”ēdiena sapņu” zemi uzskata Portugāli, jo tur pārsvarā ēd zivis un augļus. ”Garneles, zivju tirgi, un augļi visur,” priecājas Ieva.

Ievai gan ir viena vājība – cukurs. Pat salātiem pievieno cukuru, novērojusi, ka tad tie ir gardāki. Trīs mēnešus atturējusies no cukura. Pati smejoties saka: ”izdzīvoju, bet atgriezos pie cukura, jo pilnīgi sākās lēkmes – tā prasījās cukurs”. Var arī brokastīs apēst šokolādi – kāpēc gan sev to liegt?

Interesanti fakti par latviešu ēšanas paradumiem

Lai arī Baltijas jūras piekraste Latvijā stiepjas 500 km garumā, pētījumi pierāda, ka latvieši joprojām uzņem par maz joda. Īpaši ieteicams to papildus uzņemt riska grupām – grūtniecēm un bērniem. Jods nepieciešams, lai bērniņam veidotos pilnvērtīga centrālā nervu sistēma, neaizkavētos augšana un attīstība. Ja pieaugušam cilvēkam dienā jāuzņem līdz 150 mg joda, tad grūtniecēm 250 mg.

Zinātniskais institūts Bior nesen veicis sāls patēriņa pilota pētījumu, tā galvenais secinājums – nepieciešams ierobežot sāls daudzumu uzturā. Ieteicamais sāls daudzums ir 5 grami dienā, bet vīrieši vidējā vecuma grupā lieto pat 11 gramus dienā, tas divreiz pārsniedz normu. Tas varētu būt cēlonis tam, ka Latvijā ir tik liela izplatība ar sirds un asinsvadu saslimšanām.

Pierādīts, ka tajā platuma joslā, kur mēs dzīvojam, noteikti būtu jāizvēlas sezonāli produkti – augļi, dārzeņi un ogas. Augļus un dārzeņus latvieši ēd mazāk nekā ieteiktās piecas porcijas dienā. Tas varētu būt skaidrojams ar to, ka latvieši nepazīst vai nezina kā pagatavot mūsu dabas veltes.

Latvijas iedzīvotāji lieto pārāk daudz kūpinājumus, un konservētas gaļas produktus, kas domāti, lai tos uzglabātu ilgu laiku. Īpaši vīrieši vidējā vecuma grupa lieto ļoti daudz kūpinājumus, un šajā vecuma grupā arī novērojama lielāka onkoloģisko saslimšanu izplatība.

Foto

0 Komentāru