Sabīne Svitiņa BT

Autors: Sabīne Svitiņa BT

Bez Tabu digitālā satura redaktore. Atbild par raidījuma satura izvietošanu interneta platformās.

2 komentāri
Latvijā nedrīkst lietot krāna silto ūdeni pārtikā! Mīts vai patiesība?

Paldies Bez Tabu skatītājai Daigai, kura atrakstījusi interesantu jautājumu mājas lapas sadaļā Sūdzību dēlis! Viņa ar draudzeni netiek skaidrībā par vienu būtisku jautājumu ikdienas nodarbē – ēstgatavošanā!

Viņa raksta:

Aizdomājoties – vai tad aukstais ūdens no karstā, kas tek pa vienu virtuves krānu, atšķiras? Bez tabu jautā atbildes speciālistam!

Normunds Kadiķis 

Normunds Kadiķis
Veselības inspekcijas Vides veselības analītiķis

Nē, tam nav pamatojuma, arī silto ūdeni var izmantot pārtikas patēriņā, jo tas ir tas pats dzeramais, tikai uzsildīts.

Cita lieta ir, ka ir bijuši gadījumi, kad no apkures sistēmām mēģina tecināt ārā – to ūdeni gan nevajag lietot uzturā, jo tur ir piedavas, kas novērš korozoju un tā tālāk!

Bet nu tas, kas tek kā siltais ūdens no krāna, to var izmantot uzturā!

Ja jūsu mājās krāna ūdens ir atzīts par labu un dzeramu, tad tas ir gan par auksto, gan par karsto ūdeni. Tagad sirds var būt mierīga un cerams Daiga, ka raidījums Bez Tabu izlīdzēja jums un draudzenei tikt skaidrībā!

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl