Pavārs Karloss dalās, kā pagatavot tako ar grilētu zivi un vistas gaļu meksikāņu gaumē

Skaidrīte Nitiša

Autors: Skaidrīte Nitiša

Pieredzējusi TV3 "Bez Tabu" žurnāliste, kura ļoti labi orientējas savstarpējo konfliktu un problēmu risināšanā. Veido sizetus par dažādām tēmām. Rūpīgi iedziļinās katrā stāstā un rod risinājumus pat sarežģītām konfliktsituācijām. Palīdz novērst netaisnību.

0 Komentāru
Pavārs Karloss dalās, kā pagatavot tako ar grilētu zivi un vistas gaļu meksikāņu gaumē

Hosē Kārlis Gonsaless-Žagars jeb Karloss, kā viņu sauc draugi, ir aizrāvies ar grilēšanu. Tā ir gan viņa sirdslieta, gan darbs. Dalās pieredzē, kā grilējot ieviest dažādību, izmantojot meksikāņu recepti.

Karloss audzis Meksikā, bet jau padsmit gadus dzīvo Latvijā un ir pavārs restorānā “El Corazon Riga”. Stāstot par savas dzimtas saknēm, Karloss lepojas, ka viņa vectēvs bija latvietis. Vectēva vārds – Juris Žagars. Viņš pirms vairākiem gadu desmitiem devās bēgļu gaitās vispirms uz Vāciju, tad uz ASV, tad uz Meksiku, kur apprecējās ar meksikānieti, Karlosa vecmāmiņu un tur nodibināja ģimeni. Karloss ar dzīvi Latvijā ir apmierināts, un arī nākotnes plāni saistās ar Latviju.

“Bez Tabu” rubrikā “Pavasaris uz grila”, kas tapusi sadarbībā ar veikalu tīklu “Maxima”, Karloss gatavo zivs un vistas gaļas tako ar avokado meksikāņu gaumē. Marinādi vienmēr gatavo pats. Tā der gan vistai, gan zivij. Vispirms sasmalcina  garšvielas (timiānu, raudeni, koriandru u.c.), tad pievieno marinādes galveno sastāvdaļu meksikāņu “achiote”, apelsīnu un laima sulu, ābolu etiķi. Visu karsē aptuveni piecas desmit minūtes, un sanāk marināde meksikāņu gaumē, ko izmanto gan zivs, gan vistas gaļas grilēšanai. Vistu (atkaulotus vistas stilbu šķiņķus) marinē aptuveni diennakti, zivi liek marinādē pirms grilēšanas.

Vistu liek grilēties pirmo, jo tā cepas ilgāk nekā zivs, pēc 10-15 minūtēm ir kārta arī zivij, ko liek uz banāna lapām. Kad zivs un vista izcepusies, tortilju nedaudz uzsilda uz grila. Liek mērci, kas gatavota no sīpoliem, tomātiem, laima sulas, sāls, pipariem. Zivs tako pievieno grilētu zivi un avokado, bet vistas gaļas tako – grilētus vistas stilbu šķiņķus un avokado. Tako meksikāņu gaumē ir gatavs.

Karlosam garšo cūkgaļas šašliks, kā to gatavo latvieši. Vēl iecienījis dažādus kartupeļu ēdienus. Kad tikko sācis dzīvot Latvijā, pārsteigusi neparasta kombinācija – karsti kartupeļi ar aukstu siļķi un biezpienu.

Plašāk skaties TV3 “Bez Tabu” sižeta video.

0 Komentāru